De laatste dag van het jaar

Nou ja. Daar zit je dan. Op oudejaarsavond. Nog geen negen uur, dus nog meer dan drie uur te gaan. En helaas in Nederland is het zo dat ik niet kan zeggen dat ik 'gewoon' om half elf of zo naar bed toe ga, want het is hier de hele dag al 'oorlog' en de ene bom volgt op de andere. Ik kan het proberen natuurlijk, maar ik denk dat er niet veel van slapen terecht komt. 'Gelukkig' is het slecht weer: het regent en het waait, dus wordt gezegd dat de overlast snel voorbij is. Er schijnt weer voor iets van zeventig (!) miljoen de lucht in te gaan - of al is gegaan. Goh, wat hebben we het slecht.... Allemaal van die zielepoten die het hardst lopen te klagen en die alles bij de Lidl kopen, kratten vol bier in huis halen en stemmen op Wilders, maar wel voor 2400 euro bij onze zuiderburen van dat oorlogstuig kopen. Ik snap niet dat dat zomaar kan. Daar steken ze het niet af en hier wel. Wat zijn wij op dat vlak toch een stom volk!

Maar ondertussen zit ik wel een beetje te balen eigenlijk. Ik ben ook nergens uitgenodigd. Ja bij twee waarbij het semi-onmogelijk was om naar toe te gaan: één zit in Oostenrijk met een huisje vol vrienden en kinderen en de ander houdt een dubieuze oudejaarsavond enkel in lingerie en sauna. Mmmm. Not my piece of cake. 

Nee, geen leuke avond. Jan ligt al op bed, maar hij kan dat mooi doen. Daar is geen herrie.

Ik heb me vandaag overigens best vermaakt. Eerst naar de fysio vanmorgen en dan om elf uur naar de schoonheidsspecialiste om mijn wenkbrauwen weer te laten bijtrimmen, daarna nog even kort onder de zonnebank en wat boodschapjes gedaan, en dan gewoon naar huis. Was lekker op de fiets en dat was heerlijk ondanks de harde wind. 's Middags mijn zoetzure konijn klaargemaakt en de limoncello (eindelijk). Moest wel, dat laatste, anders had ik mijn citroenen weg kunnen gooien.

Morgen wellicht hardlopen maar weet nog niet precies hoe laat. Als ik thuis ben ga ik meestal 's morgens maar kan natuurlijk ook lekker om drie uur gaan. Het zal toch rustig zijn, neem ik aan. 

Nou ja, maar even wat thee zetten en misschien dat ik toch gewoon op tijd naar bed ga...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...