Lopen op donderdagmorgen en de lopende verbouwing

Dag twee van de grote 'refurbishment' van een aantal van onze kantoren. Ik ben voorlopig verhuisd naar een kamertje helemaal achter in de gang, en zit daar tussen de dozen, maar mijn Mac werkt dus ik kan gewoon mijn werk doen. Gisterenmiddag heb ik alles naar dat kamertje gesleept, geduwd of gebracht en ben dus niet gaan hardlopen. In plaats daarvan ben ik deze morgen gegaan. Ik moet zeggen: dat is mij uitstekend bevallen!

Ik stond op rond kwart over acht, beetje duf, smoothie gemaakt, daar de helft van opgedronken, dan me omgekleed en aangezien het regende een shirt met lange mouwen aangedaan en hup met de tuut naar het bos, waar het natuurlijk bijzonder rustig was. Net toen ik uit de auto stapte, begon het even wat door te regenen, maar in regen lopen is eigenlijk het allerlekkerst. Behalve als het écht stortgiet, maar dit was meer een gestaag buitje en die was even later ook voorbij. Ik heb in feite heerlijk gelopen in een bos vol met dampigheid en vogeltjes die om het hardst floten.... Zalig. Nog wel met een loopschema - vijf minuten hardlopen, drie minuten wandelen en dat vijf keer - in verband met mijn blessure, maar ik denk dat het daar best goed mee gaat. Toch keurig netjes mijn runkeeper gevolgd.

Daarna nog even goed strekken en dan weer terug naar huis, douchen, aankleden, haar doen, rest van de smoothie opdrinken en ik was tegen elf uur weer op kantoor, bruisend van energie. Direct aan de koffie met een koekje en even kijken hoe ver het ermee stond. Maar toch niet veel gedaan vandaag vanwege die puinhoop. 


Zo af en toe een kritische blik werpen op de voortgang en constateren dat ik toch een andere deur in de TV-kast wil hebben, dan toch maar weer proberen wat te doen, bijna de lunchpauze vergeten omdat het zo'n rare dag is en dan uiteindelijk tegen half zes naar huis. Mijn kantoor is dus nog niet klaar. De kasten staan wel over het algemeen, maar mijn burootje moet nog in elkaar gezet worden en dan hopelijk morgen alles weer terug schuiven. Of ik het dan ook meteen weer zal gaan inrichten, weet ik nog niet. Ligt eraan hoe laat het is, want voor morgenmiddag heb ik nu natuurlijk andere plannen, omdat ik dacht dat ik vandaag alles weer had kunnen terug schuiven. En het komt niet op een dag. Heb alles zo in dozen 'gesmeten' en moet natuurlijk wel kritisch zijn met het weer terug inruimen in die mooie nieuwe kasten. 

Even terugkomend op dat lopen: ik overweeg eigenlijk nu om voortaan op woensdagochtend te gaan lopen in plaats van de middag. Of daar in ieder geval flexibel mee om te gaan. In de winter is 's morgens lopen natuurlijk een uitkomst want dan hoef ik mij 's middags niet meer zo te haasten omdat het dan zo vroeg donker is. Een nadeel daarvan kan zijn dat het dan nog glad zou kunnen zijn.

Maar heeft in ieder geval potentie...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...