De verbouwing: het begin

Dag één van de echte aanvang van de verbouwing. Afgelopen vrijdag - tijdens mijn afwezigheid want ik was drie dagen naar Duitsland voor mijn werk - heeft de aannemer een bak geregeld. Deze is vrijdagmorgen vroeg in mijn tuin gehesen. Deze stond dus mooi aan de zijkant van de woning. Ik moest nog wel de twee normale huis-tuin-en-keuken containers er overheen tillen, maar dat heb ik de volgende dag gedaan.

Om half acht kwam de loodgieter om twee radiatoren weg te halen en wat leidingen af te doppen. Er loopt bij ons een leiding van de CV ketel achter langs de slaapkamer naar beneden naar de kamer, maar wij willen graag die leidingen daar weg en de radiator in de kamer kan via de kruipruimte worden voorzien van een flexibele leiding, die er in feite al ligt voor een radiator in de keuken. Maar aangezien deze laatste nu is weg gehaald, kan de flexibele leiding worden gebruikt voor de woonkamerradiator.

In de tussentijd hadden wij de ombouw die wij hadden gemaakt rondom de afvoer die van boven komt, weggehaald. Zo kon je goed zien wat waar zat. Ook hebben wij de berging helemaal leeg gehaald en alle troep direct in de container gedaan die gaandeweg de dag voller en voller werd. De wasmachine en droger hebben we zolang in ons fietsenhok gezet: een hok voorzien van een afdak waardoor het allemaal toch wel redelijk droog blijft daaronder. De fietsen staan zolang ergens anders.

Die dag kwam ook de installateur voor de zonnepanelen de bakken langs brengen waarop de panelen straks bevestigd worden. De aannemer was er net ook, dus kon worden overlegd via welk kanaal de elektriciteitskabel kon worden gelegd (dus niet door de buis van de mechanische ventilatie...). 

De bakken hebben wij toen eerst op het dak gezet. Dat ging gemakkelijker dan gedacht. Het grind op het dak op de plek waar de bak komt te staan weghalen, bak erop, grind er weer in en zo acht bakken door. Het grind was gemakkelijk te verplaatsen doordat het droog was. De vorige keer bij ons dakterras was het koud en nat en ging dat veel zwaarder. De bakken stonden in no-time. 

Vandaag ging alles dus vrij vlot en we zijn op tijd gestopt. Alles dweilen, douchen en biefstuk gegeten met gebakken aardappels.

De container al goed gevuld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...