Moe

Wat moet je vermelden op je blog als je in feite niet veel te melden hebt. De verbouwing staat stil en in de weekenden houden wij ons bezig met de kleine klusjes die ook gedaan moeten worden. Echter sommige dingen kan je niet afwerken zolang de badkamer niet is gedaan en zo te zien laat dat dus even op zich wachten. Ik heb me voorgenomen mij er niet meer druk in te maken, wat ik dus ook niet doe. Bovendien kan het best zo zijn dat er achter de schermen druk gewerkt wordt, maar dat wij daar geen weet van hebben.

De keuken moet nog afgemaakt worden. Er ontbreken nog twee passtukken, maar het blad is inmiddels besteld en zal zo over ongeveer een week of drie/vier worden gemonteerd. Dan moeten wel die passtukken op hun plaats zitten, maar de keukenmonteur is nu al een flinke poos ziek - naar zijn zeggen - en hij belooft steeds van alles, maar echt heel vlot is hij niet. Dat levert hem geen goede beoordeling op als hij zo doorgaat.

Vorig weekend hebben wij wel de hal deels afgewerkt, om precies te zijn het overschot van het parket tegen de muur geplakt en daar de kapstok opgehangen. Er komt dan nog een ander meer praktisch bankje onder, maar voorlopig is het opgeruimd en zijn we klaar voor de koude dagen, met dien verstande dat we onze jassen straks kwijt kunnen.

De vitrage in de kamer hangt ook weer, maar mag er in feite ook meteen weer vanaf want doordat de vloer is opgehoogd, is de vitrage nu te lang. Doe ik denk ik aankomend weekend maar. Kan maar gedaan zijn. Messenrek opgehangen, gewei opgehangen, fietsenhok weer opgeruimd.

Het was ook weer eens lekker om een weekend thuis te zijn en niet van hot naar haar te hoeven lopen/rijden/fietsen als het weekend daarvoor. Ik weet, dat zijn allemaal voorbereidende noodzakelijke karweitjes, maar gewoon thuis rommelen, wat ik graag doe, is net zo lekker. Het valt alleen niet mee om zo heerlijk relaxt te rommelen als ik graag doe als ik alleen ben. Niets ten nadele van mijn partner, maar het rommelt anders. Als ik alleen loop te rommelen is efficiency ver te zoeken. Vaak zit ik verdiept in dingen die ik tegen kom, of ben ik links aan het rommelen en zie ik rechts iets anders en hup, mijn aandacht gaat dan daarheen om datgene wat links ligt helemaal te vergeten. Uiteindelijk komt het wel weer goed, maar als je alleen bent is er niemand die zich daar aan stoort - behalve misschien ik zelf. Dat is even aanpassen. En ja, dat kan soms dus tot irritaties leiden. Een vrouwendingetje denk ik, want het klonk mijn moeder ook zeer bekend in de oren. 

Ik voelde mij zaterdag weliswaar niet top, want we hadden de avond ervoor van het bedrijf onze beachparty en a. het was later dan normaal voor mij en b. ik had de hele avond in de rook - van het houtvuur - gezeten. Gelukkig voelde ik mij zondag weer een stuk beter, hoewel het hardlopen weer eens niet van harte ging (wanneer wel.....).

Doordeweeks gaat alles weer z'n gewone gangetje en concentreer je je op je werk, zodat er voor de avond niet veel energie overblijft. Ik heb wel de berging nog even net wat anders ingericht zodat het nu iets beter staat en de paar dozen die nog in huis staan opnieuw en netjes dichtgeplakt om in een later stadium weer uit te kunnen pakken. Er staan zelfs nog flink wat dozen in Oostende - hoofdzakelijk boeken - die later toch weer terug moeten. Voorlopig staan ze daar goed en - hopelijk - niet in de weg.

Ik merk wel dat ik er een beetje doorheen zit. Zo'n verbouwing gaat je niet in de koude kleren zitten en - jawel - je relatie wordt flink op de proef gesteld. Wat ook veel gezegd wordt als je anderen hoort als ze het over verbouwen hebben. Je bent dan al zo gefrustreerd over dingen die niet gaan zoals je graag wilt, en dan is een irritatie over en weer zo gecreëerd. Toevallig deze week ook nog op TV van een jong stel dat zei dat ze moe zijn, dat ze vaker ruzie en discussies hebben en hun frustraties op elkaar afreageren. En ik denk dat dat bij ons ook zo is. We zijn allebei moe en inderdaad als je er niet fysiek mee bezig bent, dan gaat het in het hoofd gewoon door. We zijn ook nog niet écht op vakantie geweest behalve een week Kreta - wat natuurlijk veel te kort is - en dat telt bij mij ook altijd zwaar mee. Ik heb mijn twee keer per jaar vakantie écht hard nodig en dat schiet er nu bij in. Hoe hard ik mij daar ook tegen wapen, ik moet gewoon tijdens de vakantie mijn zinnen verzetten. Helaas kan ik de komende weken ook niet echt vrij nemen, omdat het gewoon waanzinnig druk is op kantoor en bovendien, wat moet ik thuis doen...

Het is niet zo dat we helemaal niet meer weg gaan dit jaar en we hebben ook al flink wat plannen voor 2015, maar dat duurt allemaal nog wel even. Ondertussen dus nog even doorbijten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...