Project 3 is van start

Het is net half tien en het is gewoon stikdonker! Half tien in de ochtend hé.... Buitje. Gelukkig ontspringen wij hier de dans: we zitten net in een smal stukje van die enorme buienwolk dus over een uurtje is het weer droog.

En daardoor weet ik niet of mijn aannemer vandaag wel bij mij aan de slag is, vanwege die regen. Ik heb geen afdak of iets waar hij onder kan werken. Zat me vanmorgen te bedenken dat ik misschien aan de zijkant wel iets zou kunnen construeren dat hij onder een plastic afdak kan werken. Er zitten nog oude gaten van duikkleding hangers. Ik wil dat hij doorpakt, maar dan moet ik ook zorgen dat dat kan. Zal eens kijken vanmiddag.

Aanstaande vrijdag komt de keukenmonteur de keuken afmaken - hopelijk! - en ik kan je zeggen dat ik me niet erg verheug op die dag, omdat het een man is van veel woorden en weinig daden. Heel enthousiast, hij kan alles, maar als het er op aan komt gaat het niet vanzelf. Ik ben die dag thuis dus moet nog even bedenken wat ik ga doen op zo'n dag, behalve wat op de bank hangen en hem in de gaten houden of hij wel doorwerkt, niet binnen zaagt en alles wel doet wat hij moet doen.


Het frame voor de aanbouw
Ondertussen is project 3 van start gegaan: de badkamer. Maandag toen ik thuis kwam zag ik dat de nieuwe deurkrukken gemonteerd waren en dat ik ineens twee binnendeuren rijker was: één voor de badkamer en één voor de slaapkamer. Daar had ik geen deuren. Ik hou niet van deuren. Maar vanwege de stof en de privacy is het nu wel even nodig. Toen ik gisteren thuis kwam, zag ik een half afgemaakt frame voor de buitenwand en heel veel hout in mijn tuin. Binnen was alles gewoon netjes en schoon zoals ik het had achtergelaten.

Het stemt mij opgewekt dat alles nu bijna geruisloos verloopt nu alles in handen en onder regie van de aannemer gaat. Dit keer heb ik geen eigen afspraakjes, geen eigen loodgieters en andere werklui. Enkel de ramen heb ik zelf geregeld omdat ik dat graag in één hand hou omdat mij andere kunststof ramen al van Ploeg zijn.


Geleidelatjes voor het inzagen
Misschien vandaag dat er gaat worden ingezaagd, maar dat zal ik pas zien als ik thuis kom vanmiddag. De geleideplanken waren in ieder geval al wel aangebracht dus ik kan mij zo voorstellen dat vandaag Martin op de stoep staat om in te zagen. Heb de buren maar even gewaarschuwd. Nou ja, met die apparatuur die hij heeft is het net een warm mes in een pakje boter, dus het zal zo gebeurd zijn. Ik hoop dat de regen niet voor al te veel oponthoud zorgt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...