Weekendje Rochefort (B)

Afgelopen weekend waren wij in de Ardennen, in Rochefort om precies te zijn. Het hing er begin deze week nog om of we wel gingen in verband met mijn liesblessure, maar als ik geen gekke dingen doe heb ik niet al te veel last. Dus vrijdag was ik eerder thuis van werk omdat Jan ook mooi betijds weg kon, maar hij heeft er twee uur over gedaan om bij mij te zijn. Ik had ondertussen broodjes gemaakt voor onderweg want vanaf mij tot aan de B&B in Rochefort, was ook 3u40min rijden en we wilden geen tijd 'verspillen' aan onderweg ergens eten.


In de file....
Afijn, om een lang verhaal/lange reis kort te maken: we hebben er vijf uur over gedaan om er te komen. Echt overal file. We reden van de ene in de andere file. Dan maar via Eindhoven, Hasselt en Luik naar Rochefort. Het was donker toen we aankwamen, maar werden allerhartelijks ontvangen door de gastheer en -vrouw van de B&B Les Buissonnets de Longchamps. Ze praten 'gewoon' ABV (Algemeen Beschaafd Vlaams) dus je hoeft niet benauwd te zijn dat je loopt te stotteren met je steenkool Frans. We kregen een biertje - natuurlijk de streekbier - en hebben even gezellig zitten kletsen in een knol van een kamer met - owj! - een schouw met een heerlijk vuur van écht hout... [kwijl].

Dan lekker ons bedje in in de kamer La Marquise (mooie ruime kamer met een groot en praktische toiletruimte). Weer eens voor de verandering in één tweepersoonsbed met één dekbed, maar het ging goed. 

Geweldig ontbijt de volgende morgen wat we dus écht niet op kregen. We waren de enige gasten dus heerlijk rustig.We zijn in feite niet zomaar daarheen gereden, maar er was dat weekend een jachtbeurs: Saint-Hubert Hunting Capital. En Saint-Hubert is de place to be als jager - St. Hubert is de patroonheilige van de jagers en Saint-Hubert een bedevaartsoord.Deze jachtbeurs was vorig jaar in Gent (Vlaanderen) en nu dus in Wallonië. Waarschijnlijk om alle Belgen - Walen én Vlamingen - te vriend te houden. Nu staan er ook veel Nederlanders op deze beurs en na een aantal van zulke beurzen bezocht te hebben, kom je toch overal dezelfde koppen tegen.
De beurs zelf werd gehouden op het terrein van een openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel. Ook leuk om te bezoeken. Beetje Zuiderzeemuseum in het (heel) klein. Er was een buitenterrein met daarop vooral de outdoor standhouders, roofvogels, hondenshow, boogschieten en binnen was dan kleding, reizen, optiek, catering (bier!), wapens, munitie, etcetera. Het was niet echt heel erg druk, wat het aangenaam maakte om langs de stands te lopen (in tegenstelling tot Jagd&Hund in Dortmund waar je voetje voor voetje moest lopen). 

Na de nodige praatjes, een biertje en een vleesspies, via Saint Hubert en een bezoek aan de basiliek - je moet dat toch even gezien hebben - terug naar Rochefort. 's Avonds gegeten bij Taverne Le Mouton waar nog meer bezoekers van de beurs zaten zo te zien (in 't groen hè). Achterkant Basiliek

Zondags zijn we na het uitgebreide ontbijt nog even over het 'landgoed' gelopen en daarna naar een vlooienmarkt in Rochefort. Wel erg veel koffiemolentjes gezien, maar ja. Jan heeft er zo veel, er is gewoon geen plaats voor. Voor in ons volgende huis. Jawel, we gaan nu naar omgeving Rochefort verhuizen - eh ja, vorig jaar januari was dat nog Bretagne en het jaar dáárvoor Kreta....


Rommelmarkt

Voor Jan begint zijn laatste week in Den Helder en dan is onze luxe weekend-leventje voorlopig voorbij, dan moet hij weer naar België. Nog een paar weken daar zijn opleiding en dan inschepen in diverse bootjes... eh sorry: schepen... voor zijn verdere opleiding. Misschien zit er voor mij een weekendje Reykjavik in als hij ingescheept die kant op gaat, of Talin. Maar tegen die tijd kijken of dat gaat en of het haalbaar is.

Het was in ieder geval een heerlijk ontspannen weekendje. Ik heb dat af en toe echt nodig want ik kan mij thuis niet ontspannen met die drukte daar. Echt hopeloos. Maar ik heb helaas even geen andere optie dan er voorlopig nog even mee te leven...

Nog een paar fotookes:


Giervalk
Vale Gier

2 opmerkingen:

  1. Mooi weekend geweest. Heel lang geleden zijn we er ook geweest, maar ik herinnerde me alleen nog het bier. En een kasteelruine ofzo. Leuk om jouw foto's te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het bier was erg smakelijk. En ik ben niet eens een bierdrinker....

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...