Weer een TAG....

Met dank aan Hare Maristeit en Wanda's Wereld voor deze tag:

W A A R   J E   H U I S   W O O N T   T A G

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?
Ik woon momenteel in de Haarlemmermeer sinds december 1992. Ik ben geboren in Dordrecht, verhuisd met mijn ouders in 1974 naar Lelystad vanwege het werk toentertijd van mijn vader. En in 1992 vanwege mijn werk verhuisd naar de Randstad. Dus 14 jaar in Dordt gewoond. Geboren Toulonselaan, dan naar Crabbehof verhuisd en daarna naar Wielwijk. Daarna 18 jaar in Lelystad gewoond, waar ik op school heb gezeten (SGL, Havo), een jaar gestudeerd in Amsterdam (Schoevers), gewerkt bij Bloksma in Almere, dan een makelaar in Lelystad en toen bij het bedrijf waar ik nu werk, wat toen net ging verhuizen van Amsterdam naar Lelystad.


Mijn geboorthuis in Dordt, de middelste deur.
Daarna lange smalle trap naar boven.... :-)
(bron: Google Maps)

2. Voel je je hier thuis en waarom woon je hier (niet) graag?
Op zich voel ik me wel thuis, maar ik woon er niet graag. Ik zou mijn huisje graag willen optillen en ergens anders neerplanten. Ik ben een persoon van 'Where ever I lay my hat, that's my home' dus ik ben niet gehecht aan een woonplaats. Ik heb geen kinderen waar ik rekening mee moet houden en geen hechte, uitgebreide vriendenkring (dat komt omdat ik steeds op zeer cruciale leeftijden ben verhuisd). Voor familie zou ik nooit ergens wel of niet gaan wonen. Ik woon hier niet graag omdat ik het hier veel te druk vind. 

3. Wil je hier blijven wonen?
Het antwoord op deze vraag laat zich al raden natuurlijk: NEE!! [Aaaaahhh!!!] Als het even kan ben ik hier weg. Vanwege mijn werk en het werk van mijn vent is dat echter nogal complicated.

4. In wat voor soort huis woon je?
Ik woon in een rijhuis wat op een punt ligt van een vierkant gevormd woonblok. Dus in feite een hoekwoning maar toch heb ik twee buren. Het is niet groot: ik heb slechts één slaapkamer, maar wel twee WC's en een hele mooie pas verbouwde badkamer. Ik heb een gigantisch dakterras waar ik 's zomers iedere dag zit. Ook heb ik een tuin met een 'vijver' waar ik graag in bezig ben. Ik heb een pracht van een keuken met een groot aanrecht en een keukenraam wat hélemaal open kan, uitkijkend op mijn tuin. Ik ben graag thuis. Ik heb een heerlijk huis! Alleen op de verkeerde plek....


Badkamer


Woonkamer


Keuken

5. Wat vind je het allerleukste en het allerstomste van jouw woonplaats?
Ik vind in feite niets echt leuk aan mijn woonplaats! Het enige misschien is de centrale ligging. Handig voor als je met vakantie gaat (vlakbij Schiphol) en lekker dicht bij Haarlem, waar wij erg graag komen (op de fiets!). Omdat wij duiken zijn hier ook twee plassen waar je goed en ad hoc kunt gaan duiken, en je kunt hier lekker hardlopen, wat het dan weer aantrekkelijk maakt. 
Het allerstomst: niet iets specifieks eerlijk gezegd.

6. Als je mocht kiezen, in welke plaats en wat voor soort huis zou je willen wonen?
De plaats - qua stad of land - maakt mij niet zo veel uit. De plek daarentegen wel: dat vind ik zelfs nog belangrijker dan het soort huis. In ieder geval ver weg van vrachtverkeer, van brengparkjes, van winkelcentra of scholen. Het soort huis vind ik daar ondergeschikt aan. Ik wil wel héél graag een open haard en een grote tuin - liefst >40 ha [knipoog] - en een garage of grote schuur. Het liefst natuurlijk niet in een rijtje en met mijn eerstvolgende buren op zo'n 50m afstand of zo. Wel in de buurt van een leuke plaats - dorp of stad - maar ik wil zo graag STILTE!!


Een potentieel droomhuis in Bretagne (F)

7. Wat is voor jou op dit moment de hotspot in jouw woonplaats?
Voor mij de hotspot in mijn woonplaats is het Haarlemmermeersebos omdat ik daar die (relatieve) stilte kan vinden en ik daar altijd hardloop (maar nu even niet....). Ik kom er erg graag. We komen ook erg graag bij Barista, omdat ze daar lekkere flat white hebben (vermits de eigenaar, de échte barista, er is!). Ook komen wij wel regelmatig bij Long Island met een leuke inrichting, een prachtige locatie en waar je als het mooi weer wel lekker zit. De bediening is soms niet helemaal je-van-het, maar dat vind ik over het algemeen in Nederland toch al niet. 

Als je deze tag overneemt, vergeet dan niet de bron van Hare Maristeit te vermelden!

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen. Ik vind je huis erg mooi, de sfeer spreekt mij wel aan.
  Stilte is voor mij ook belangrijk, maar vooral een 'kring' van buren, bekenden, vrienden, familie waarop we kunnen terugvallen en voor wie ik ook wat kan betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met buren, bekenden enzovoorts heb ik dan weer wat minder. Ik werk de hele dag dus heb daar niet zo'n band mee. Wel zodanig dat ik op ze kan terugvallen als het echt moet. En dat is inderdaad ook belangrijk.

   Verwijderen
 2. Wat heb je een mooie badkamer en een heerlijk ruime keuken! Jammer dat je liever ergens anders zou wonen, maar net zoals je zegt, je huis is je thuis en dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Aan mijn huis mankeert niet veel, de omgeving daarentegen... Misschien komt het nog....

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...