BBQ Event

Gisteren dacht ik nog terwijl ik heerlijk in het zonnetje zat: morgen maar elf graden? Nee, zal wel een grapje zijn. Maar in de loop van de middag voelde je wind al kouder worden en helaas ja, vandaag dus gewoon KOUD! We zijn vandaag toch even met de fiets erop uit geweest. Een mooi constructief en productief rondje: eerst naar de Fixet en dan door naar de duikclub annex winkel. Een mooi tochtje van 26 kilometer. We vertrokken in een bui en kwamen thuis in een bui, maar daar tussen in - we zijn drie uur weg geweest - was het afwisselend bewolkt en als het zonnetje scheen was het nog best lekker ook.

Er is een BBQ event in het Haarlemmermeersebos en we hebben onze fietsroute daarop afgestemd. We waren daar pas tegen vijven, maar het rook er heerlijk - veel kraampjes, veel BBQ's - veel Green Eggs.... We waren verrast, want het is dat Jan daar vanmorgen langs hardliep, anders hadden we het niet eens geweten. Dus weten we wat we morgen gaan doen. Dus. 


Een smoker met bijl als handvat

Lekker proeven. Wat een prachtig
stuk vlees zeg!


Die wil ik ook wel....En ik ben stiekem net als Nederland helemaal in de ban van het Eurovisiesongfestival - terwijl ik dit tik is net Italië op TV - net als heel vroeger, toen ik als kind keurig een lijstje bijhield voor mijn moeder, die altijd rond deze tijd moest werken. Zij was toen demonstratrice voor Enkhuizer Banket - wat sinds 1998 al niet meer bestaat - en stond zo'n zes keer per jaar tien dagen lang op een beurs. En dan bleef ik met mijn vader en broertje van vijf jaar jonger alleen thuis [snif]. Eerst vroor mijn moeder voor iedere dag een maaltijd in, later begon mijn vader te koken en op een bepaald moment kookte ik. Ik was toen ik het koken van mijn vader overnam denk ik een jaar of dertien, veertien. 

Ik kan mij eerlijk gezegd niet echt veel meer herinneren van die dagen dat we alleen waren. Denk te veel met mezelf bezig, want puber, maar ik weet wel dat wij mijn moeder altijd gingen halen op de laatste dag van de beurs en dat ze dan altijd kilo's koek mee had. Die kwamen op een gegeven moment echt onze neusgaten uit. Ik lust nu nog geen Jodenkoeken.... bah. Och, en die mergpijpjes! Nou ja, die vond ik dan nog wel lekker maar als je die elke dag eet een week of twee lang, ben je die ook wel snel zat.

Dus vroeger kwam ik dan ook nog regelmatig op de huishoudbeurs, want op dat soort beurzen stond ze dan en dan zag je al die nieuwe snufjes op huishoudelijk gebied. Jaren zeventig... Ik kom daar nooit meer. Echt vreselijk dat soort beurzen.

Hieronder nog wat foto's van mijn tuin, die nu langzaam verandert in een jungle. 


Akelei en korenbloem en..... :-)

Akelei

Akelei met luis

Korenbloem

Korenbloem

Dus misschien morgen foto's van BBQ's en barbecues en bar-bi-kjoes en misschien ook van Green Eggs. Die overigens nog steeds boven aan ons verlanglijstje staat. 

Dat wordt watertanden....

2 opmerkingen:

  1. Leuk verslag!
    Het weer zal niet meezitten, maar het wordt vast een leuk uitje.
    Grappig, hoor...akelei...akelei met luis :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...