Goedkoop

Bij sommige winkels kom ik zelden tot nooit. Ik heb daar weinig te zoeken. Winkels als de Action, Lidl, Aldi, Kwantum, Zeeman, Primark. Meestal valt aan de kwaliteit en oorsprong te twijfelen, maar daar is de prijs ook naar. Ik vind het nogal sfeerloze winkels. En daar ben ik geloof ik heel eenzaam in.

Nu ben ik eigenlijk al jaren op zoek naar stoeltjes voor aan mijn buiten-eettafel. Als je dan gaat googelen op tuinstoeltjes, krijg je een hele rits meestal vrij dure stoelen in allerlei soorten en maten voorgeschoteld. Je hebt dan zo'n speciaal stoeltje in gedachten maar kan die nergens vinden. Ik zag een héél leuk tuinstoeltje op een foto van Westwing, maar dat stoeltje werd niet aangeboden. Dus ga je zoeken naar iets soortgelijks wat je dan natuurlijk niet vind.

Nu heb ik gisterenmiddag bij de Kwantum - zo'n winkel waar ik dus nooit kom - twee simpele, goede maar goedkope tuinstoeltjes gekocht. Het verbaasde mij dat er gewoon zo'n leuk, simpel stoeltje voor weinug bestond. Eerst via het internet opgezocht natuurlijk en dan even life gaan kijken of het wat is. Meteen twee van die kussentjes erop ook voor weinug, nog een bijzettafeltje, ook voor weinug en ik kan er weer tegenaan deze zomer.Mijn dakterras deze morgen.

Ze hadden daar ook van die schattige plantenpinnen. Kijk, voor dit soort dingen stel ik mening graag bij en stap ik misschien wat vaker bij de Kwantum naar binnen.
Nu is het ook zo dat ik vind - maar ja, wie ben ik - dat de Lidl het fijnste toiletpapier heeft. Misschien niet voor heel weinig: ik geloof 12 rollen voor 3 euro nog wat, maar er zit véél op en is stevig en lekker zacht. Moest daarvoor gisteren dus bij de Lidl naar binnen en ik kom er gewoon niet graag. Zoals ik al eerder schreef: ik vind boodschappen doen niet leuk, en als je dan kan kiezen tussen zo'n dozenstapelaar of een winkel met prettiger uitgestalde waar met hier en daar een lekker hapje (en dit hoeft niet persé food te zijn....), dan ga ik liever naar die laatste. 

Zo kom ik graag bij Marqt maar die zit niet in mijn woonplaats en is bovendien érg prijzig. Maar het is heerlijk om daar doorheen te lopen met allemaal van die exotisch ogende biologische of macrobiotische produkten, grote groente- en fruitafdeling, verse vis (!), prachtig brood, heerlijke kaasjes en héérlijke makreelsalade. Maar als je voor vier laurierblaadjes 2,50 moet afrekenen, wat best wel heel erg fairtrade zal zijn, dan haal ik die dingen toch wel ergens anders, ondanks dat deze dan waarschijnlijk geplukt zijn door kinderhandjes.

Maar Marqt is wel goed bezig. Nu de plastic tassen verboden zijn hebben zij daar iets ludieks op gevonden: de recycle tas. 


De tas opgevouwen

De tas uitgevouwen

Een kunststof tas gemaakt van PET-flessen die je meerdere keren gebruikt en als die 'op' kan je inruilen voor een andere. Je betaalt éénmalig 1,19 en als je de oude kapotte tas inlevert, krijg je dus een nieuwe én 1,19 korting op je boodschappen. Het is niet veel, maar toch. De andere supermarkten zouden daarin kunnen volgen. Dat tasje heb je altijd bij je, want klein.Hierboven het suikerdiefje. Wat die in dit verhaal doet? Ik zou het niet weten....

1 opmerking:

  1. Goedkoop is vaak duurkoop. Vind ik.

    Wel een schattig suikerdiefje. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...