Dromen van vakanties

Het lijkt (en voelt) alweer zo lang geleden: de vakantie. Met weemoed kijk ik er naar terug. Wat rest zijn de herinneringen, de foto's en de restanten van de muggenbulten. Zo'n duikvakantie is heerlijk, maar wat ik 'mis' is het primitieve, het buiten zijn, het wakker worden door vogeltjes, het slapen in een tent. 

Lekker primitief: met 4WD en tent (2008)

Klinkt gek niet? Duiken is een soort verslaving geworden: overal waar ik water zie wil ik er in. Op dit moment plannen wij echt duikvakanties, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds erg graag weer 'op safari' wil met 4WD en tent, of camper (misschien). Het komt er nu niet van, deels vanwege de tijd dat we op vakantie kunnen (in het voorjaar of in het late najaar) en deels vanwege 'So much to do and see, so little time, so little money'. Want ook wij moeten sparen voor onze vakanties.

Ons wel erg luxe onderkomen op St. Maarten
Grand Case Beach Club (2011)

Wat er nog op mijn lijstje staat:

 • kampeervakantie in Amerika en/of Canada. Al een paar keer gedaan. Wil het super graag nog een keer.
 • nog een keer naar Nieuw-Zeeland. Staat min of meer in de planning. Dat wil zeggen: zijn ervoor aan het sparen.
 • nog een keer naar Zweden of Noorwegen. Liefst met auto en tent. Kamperen is daar zó heerlijk!
 • een wandelvakantie ergens in Europa.
 • nog een keer terug naar Saba en dan meteen naar St. Eustatius.
 • nog weer een keer naar Schotland. Kamperen is daar niet zo denderend (luidruchtige Schotten en veel midges (kleine k**mugjes)). De B&B's vind ik dan weer te truttig, dus dan blijft een huisje over eigenlijk.
Ons campertje in Nieuw-Zeeland 

Dus nog genoeg verlangens. Omdat wij geen kinderen hebben, hoeven wij niet persé in het hoogseizoen. Op mijn werk kan ik in feite gaan wanneer ik wil. Jan daarentegen heeft - zeker nu nog - te maken met een planning. Even afhankelijk van waar hij na zijn opleiding terecht komt, is dat misschien ook heel flexibel. Wie weet. 

We hebben nu over een aantal maanden nog een vakantie in de planning en dat wordt wederom een duikvakantie naar een vrij onbekende bestemming: Oman. Die reis zal dan wederom enkel in het teken staan van het duiken en een klein beetje cultuur (want in Oman kom je ook niet elke dag). Je vliegt dan op Dubai dus daar ook heel even neuzen (wij zijn niet zo van die stedentrippers en Dubai is in mijn bevooroordeelde mening niet echt heel bijzonder) en verder zandhappen en eens andere visjes zien dan de Caribische visjes met hopelijk hier en daar een haai of - het summum - een walvishaai. 

Adelaarsrog. Ook mooi - Bonaire 2016 -
Joany Photography

Maar dat duurt nog wel even. Tot die tijd zijn het de HTK (huis-tuin-en-keuken) berichtjes.

5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk lijstje! Ik wil zelf nog supergraag roadtrippen door Amerika, maar Nieuw-Zeeland staat ook aardig hoog op mijn lijstje! Of interrailen door de Scandinavische landen lijkt me ook gaaf. Ik heb een jaar geleden ongeveer voor het eerst gedoken, superspannend maar ik snap je gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Duiken is zó heerlijk! Maar heeft bij mij 50 duiken geduurd hoor. En het gevaar als je het leuk gaat vinden dat je dan wel overal wilt duiken [zucht].
   Dank voor je reactie...

   Verwijderen
 2. Wow, wat een gaaf lijstje. Ik zou al blij zijn als ik ooit in Toscane geraak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. (Nog een keer...) Niks mis met Toscane. Is ook supermooi. Ben ik ooit ook geweest. Hangt een lekker sfeertje. Moet er ook bijzeggen dat ik pas in 1999 voor het eerst naar Amerika ben geweest. Ik was toen 39. Had ook nooit gedacht dat ik ooit eens zover zou komen. Maar je ziet, het kan altijd (maar moet niet) :-)

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...