Mijn tuin


Het vakantiegevoel begint helaas nu al weer een beetje weg te ebben. Kom de laatste twee dagen erg moeilijk uit mijn bed (jetlag) en als ik er 's avonds in lig, zijn er tegenwoordig een stel malloten die zo tegen half elf toeterend wegrijden. Sufferds.

Nu ik weer thuis ben en voorlopig niet weer op vakantie ga - wachten tot november - kan ik me wel voor overgave storten op mijn tuin. Vorig jaar kwam dat er niet zo van omdat ik precies eind juni twee weken op vakantie was en meestal overleeft je tuin je vakantie maar tenauwernood. Het jaar dáárvoor zat ik midden in de verbouwing dus heb ik er helemaal niet naar om gekeken.

Salie in bloei
Een oude kachel en een
gammel vogelhuisjeIk heb geen grote tuin maar het is wel een soort oase van 'rust' midden in het tumult van de wijk. Ik heb ook geen achtertuin: mijn voortuin is mijn tuin. Ik heb geen 'achter'. Ik heb nog wel een groot dakterras.

Dinsdagnamiddag ben ik even naar Ranzijn gereden. Vroeger hadden wij daar een Groenrijk. Ranzijn vind ik echt een vreselijk kwalitatief uitermate teleurstellend gebeuren. Geen reet aan. De winkelbeleving, zoals dat dan zo mooi heet, is daar ver te zoeken. Nul komma nul gezelligheid. De plantjes die ik er heb gekocht zijn ook voor driekwart al overleden. Maar Ranzijn is wel op mijn weg naar huis, in tegenstelling tot Intratuin waar ik echt voor om moet rijden. We hebben hier nog wel een Suidgeest, dus ik zou het daar nog eens kunnen proberen, maar ik vond Groenrijk zo'n gezellige winkel! Daar ging je gewoon heen omdat je je er goed voelde. Al die frutsels en friemels! Gewoon heerlijk om dat zo te zien. En het rook er altijd lekker. En dan kocht je wat en bij je thuis verdwijnt dat dan gewoon in het niet. Maar ach. Boeien.

Mijn Yucca gaat bloeien!
Dus ik heb een simpele stadstuin met een rechthoekige waterpartij erin met drie fonteintjes wat een heerlijk spetterend geluid geeft, om het verkeersgeluid te overstemmen. En dat scheelt echt. In die 'vijver' zitten twee dikke goudvissen die erg schuw zijn. Mijn tuin is niet heel keurig: in de hoekjes en gaatjes ligt veel oud hout wat natuurlijk lekker vermolmd is en een perfecte schuilplaats voor insecten en ander kruipend gewriemel. Ik heb daarom ook aardig wat padden in de tuin. En heel veel slakken....grrrrr.

Dus heb ik afgelopen dinsdag ook gif gekocht. Escar-go. Weg met die kloterige slijmerige gladjoekels die al mijn verse plantjes opeten. Ik hou niet van gif - hoewel de fabrikant zegt dat dit geen gif is en het middel ook in de natuur voorkomt - maar ik ontkom er niet aan. Ik heb in het verleden ook bakjes met bier geplaatst en die zaten altijd helemaal tot de nok toe vol met die glibberbeesten. Smerig.

Ik heb ook heel veel pissebedden in mijn tuin, maar heb geen idee of die schadelijk zijn of aan mijn plantjes zitten. No idea. Ik hoop dat mijn tuin een soort paradijs is voor merels - er zitten ook heel veel wormen - tetting op z'n Vlaams - in mijn tuin - maar door de drukte om de tuin kan het zijn dat vogels er niet graag komen. 


Ik vind het heerlijk om in mijn tuin rond te modderen.

Gisterenmiddag ben ik ook weer wezen hardlopen. Rustig aan, 5 km. Ging moeizaam door weer een nieuw pijntje: dit keer aan de binnenkant van mijn linkerenkel. En 's avonds kwam ook de oude vertrouwde hoofdpijn weer opzetten :-(

Ik span de kroon met zo'n
rooie kop....!
Kortom: het nine-to-five leventje is weer begonnen, maar met nog wel een volledige zomer in het vooruitzicht. Ook lekker!

ps. Kreeg net een mailtje van een relatie die mij een 'whitepaper' komt overhandigen. Moest toch eerst even opzoeken wat daar nu weer mee bedoeld wordt! Whitepaper, Bluebook... ik heb een broertje dood aan al die nutteloze zogenaamde duh-duh-kijk-mij-nou vakjargon kreten. Kan dat nou niet in gewoon Nederlands....?

2 opmerkingen:

  1. Ranzijn is niks, superongezellig. Tis net de Aldi, maar dan met planten. De dierenarts daarentegen is super, niets dan lof. Erg attent en zorgzaam en kundig. En goedkoop. En daar houd ik ook van :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat hoor ik vaker. En inderdaad: een beetje betaalbare dierenarts is best fijn!

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...