Over mijn bui en mijn hypotheek

Sinds ik terug ben van mijn vakantie, kom ik niet zo goed in mijn ritme. Ik kan mijn draai niet vinden wat resulteert in somberheid en ontevredenheid. Ik voel me opgesloten en gevangen. Normaal gesproken voel ik mij geestelijk altijd helemaal bevrijd en (positief) leeg na een vakantie, maar op één of andere manier heb ik dat deze keer niet. Ik kan niet zo goed achterhalen waarom niet.

Ik heb ook de energie en puf niet om dagelijks even wat foto's te bewerken. Ik ben blijven steken en heb het nog niet opgepakt. En dat terwijl er bloedmooie foto's tussen zitten!

Misschien komt het omdat er voor mij toch een aantal saaie maanden in het vooruitzicht liggen. Zeker op mijn werk is er straks op een bepaald moment bijna niemand meer. Daarbij komt dat mijn mannetje dan ook een aantal weken op zee is en dan zelfs de weekenden saai zullen zijn. Op één weekend na dan als ik dan op de Jacht&Buitenleven sta [roept: komt allen!]In feite hoef ik mij op mijn werk niet echt te vervelen want er zal werk genoeg zijn, en meestal vermaak ik mij thuis ook wel hoewel met mooi weer het er bij mij in feite neerkomt op bankhangen in de tuin in de zon. In mijn uppie naar het strand is iets van did it done it got the T-shirt never again. Oftewel: niet leuk. Too much bad memories.

Vaak neem ik mezelf voor om allerlei dingen te gaan doen en vaak komt daar bar weinig van terecht. Mocht het nu een keer wat minder fraai weer zijn, dan ben ik automatisch ook iets ondernemender en zou ik bijvoorbeeld de muur van de badkamer kunnen schilderen. 

Verder moet mijn slaapkamer nog gedaan worden, maar dat is een grote klus en waarschijnlijk iets voor 2017, want alles moet er dan uit, de muren opnieuw gestuct en dan alles er weer in (nieuwe vloer en nieuwe kledingkast). Aangezien ik geen spare room heb, zal ik zeker voor het stucen het huis uit moeten. Al met al toch minstens twee weken even op 'kamers' (aka vakantiehuisje). Of een tent op het dakterras. Ja, waarom niet eigenlijk... [gaat daar toch eens naar kijken].Ondanks het feit dat deze week van mij in het ronde archief mag - er ging echt van alles mis - vandaag toch een hele goede aktie gedaan. Tien jaar geleden heb ik mijn huidige hypotheek afgesloten voor een periode van 12 jaar rentevast, met de laatste twee jaar als rentebedenkperiode. Oftewel, vanaf afgelopen 1 mei kon ik mijn hypotheekrente kosteloos laten aanpassen! Hé! Ineens had ik zo'n aha erlebniss tijdens die pensioenpresentatie en vandaag heb ik, na eerst even goed te hebben gecheckt, de daad bij het woord gevoegd en wordt mijn hypotheek aangepast. Scheelt mij toch even honderdvijftig euro in de maand! En dat op een bedrag van - schrik niet - driehonderdzestig euro (bruto) in de maand is toch een besparing van 41%! 

Nu staat de boel weer voor tien jaar vast, en tegen die tijd zien we dan wel weer. Want zoals de zaken er nu voor staan verkoop ik mijn huis over tien jaar.

En die honderdvijftig euro per maand die ik nu over hou - 'shoppen!' zei die man van de bank aan de telefoon enthousiast - ga ik gebruiken om versneld af te lossen. Dat deed ik al hoewel geen mega bedragen in één keer, maar alle beetjes helpen. Soms scheelt dat echt wel een euro in de maand! Haha. 

O ja, mijn yucca bloeit. Heeft niets te maken met het verhaal hierboven verder, maar mooie manier om het blog een beetje op te fleuren.

2 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat je je gauw weer wat beter voelt en weer zin in de dingen krijgt. Ik wens je een heel fijn weekend. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...