Zin in een hangmat

Weet je waar ik nu zin in heb - en dat klinkt heel raar voor iemand die net terug is van vakantie? Ik heb zin om lekker in een hangmat te liggen, met uitzicht op azuurblauwe zee, cocktailtje in de hand, zacht windje door je haar, (e)boek op schoot en verder he-le-maal niets.....




Vandaag is het precies een maand geleden dat we weer terug kwamen van Bonaire. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden... Zoals gezegd ben ik daar iets minder ontspannen vandaan gekomen dan ik gewend ben. En zoals gezegd weet ik niet zo goed hoe dat komt. 

En heel misschien, diep in mij, weet ik het wel (of denk ik het te weten): het zou zomaar kunnen dat ik veranderd ben. Ik zit momenteel natuurlijk in zo'n fase. Of ben er net doorheen. De hele grote onrust is weg, maar daarbij ook de bedrijvigheid, de energie. Het is niet zo dat ik moe ben, maar ik heb nergens zin in. De zin die er nu nog is, is de zin in GENIETEN, in niets doen. En voor dat niets doen wil ik ook niets doen. En ik ben ook bijzonder prikkelbaar.

's Avonds mijn eten klaarmaken. Och jongens toch. Het is dat ik móet eten, maar het kost mij véél moeite tegenwoordig. Nu is eten klaarmaken voor jou alleen al niet erg motiverend, maar de laatste tijd is de zin ver te zoeken. En dat proef je...

Tijdens de vakantie op Bonaire zoals wij dit vieren kom je ook niet echt helemaal tot rust. Een middagje lui met een boek op je stretcher bij een zwembad of aan zee was misschien best lekker geweest. Het had gekund. We hebben er een goed adresje voor. Maar niet gedaan. Nooit aan gedacht ook. In Griekenland deden we dat wel..



Tussen de middag zo'n heerlijk Griekse salade met een Retsina en dan een klein beetje tipsie aan de middag beginnen, heerlijk in de schaduw van je parasolletje, met een ijskoffie in de hand (maken we nog trouwens. Echt lekker hoor!). 

Ik ben ook wel van plan om tijdens onze volgende vakantie (Oman!) wel wat meer rust te nemen. Dus niet enkel maar rennen en vliegen en duiken...

Six Senses Spa
(hier zitten we dus niet....)

Als ik mijn blog teruglees, bemerk ik dat ik al wat jaren in deze onrustflow zit. Dus eigenlijk niets nieuws. Ook wel weer geruststellend. Misschien toch iets actiever worden 's avonds. In ieder geval maar een wijntje bij m'n eten. 

3 opmerkingen:

  1. Ik wil ook in een hangmat! En ik wil ook een cocktail! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan heel erg goed nietsdoen. Zeker op vakantie. Zalig vind ik dat. Lezen, siësta houden, zwemmen, hangen, liggen, uitslapen. Nog 4 weken en dan mogen we weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mmmm, heerlijk. Ik kon het vroeger ook goed. Tegenwoordig wat minder. Komt wel weer.
      Lekker aftellen dan maar!

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...