#24 van de #30DayBlogChallengeNL


Buiten schuiven wat wolken voor de zon. Ik zit in een half verduisterd kantoor, want het zonnescherm is naar beneden anders zie ik niets op mijn scherm. Ik werk met een Mac met een reuzegroot scherm wat nogal spiegelt. En als ik het niet deels verduister, zit ik constant tegen mezelf aan te kijken.

Dat brengt mij op nummer 24 van het #30DayBlogChallengeNL lijstje (ja, ik zie de link ook niet...):

Wat ik nog wil leren

Ik zou nog wel zo veel willen leren. Wat ik altijd heb willen doen bijvoorbeeld is automonteur, om zelf aan de motor van je auto te kunnen sleutelen. Lijkt me heerlijk onafhankelijk. Kan ik zo'n ouwe bak kopen - wat ik echt dolgraag zou willen - en ben ik niet afhankelijk van garages.

Toch wel klein beetje mijn droomauto...

Verder ga ik deze week de daad bij het woord voegen om mij in te schrijven voor conversatielessen Frans. Komende avonden heeft het Alliance Française open dagen en dan kan ik direct laten testen wat mijn niveau is. Ik heb daar wel zin in. Stond al heel lang op mijn lijstje. Want voor hetzelfde geld ga ik 'straks' in Frankrijk wonen of in Waals België. Allez!

Ik wil nog de cursus Diver Stress & Rescue doen. Dat heeft te maken met ons duiken en om te weten wat te doen bij een noodsituatie. Ik heb weliswaar tien jaar lang EHBO gedaan, dus je weet best nog wel een beetje wat, maar zo'n cursus is buiten leuk om te doen ook nog eens erg zinvol. Maar het moet passen in ons schema - want dat gaan we dan samen doen natuurlijk - en dat is dus even een puntje. Bovendien heb ik geen geldig EHBO diploma meer en heb eigenlijk niet zoveel zin dat nu wéér te gaan doen...

Wat ik ook nog zou willen leren is om tevreden te zijn met wat ik heb - en dan bedoel ik overigens niet in materiële zin - en kan, en me niet mateloos te irriteren aan anderen, vooral de nogal dominantere types in mijn omgeving of die gasten die alleen maar slap lopen te ouwehoeren. Leren me niet druk te maken over 'onbenulligheden'. Leren om geduldig te zijn, leren om een brede rug te kweken, leren dat anderen hun beloftes niet nakomen, leren om mijn waffel te houden op bepaalde momenten, leren om de juiste dingen te zeggen op het moment dat dat moet, leren om niet al te negatief (lees: reëel) te zijn, leren om vooral mezelf weg te cijferen, leren om als een kip zonder kop te kakelen, leren niet te veel over mezelf te praten en leren om daar allemaal mee om te kunnen gaan.

Of zou ik toch maar liever (leren) gewoon mezelf (te) zijn (en blijven).....?

4 opmerkingen:

 1. Handig automonteur. Ik had graag mijn groot rijbewijs gehaald, was vroeger niet zo moeilijk met zoveel regeltjes en theorie zoals nu. Wel bij de ANWB eens een cursus pech onderweg gedaan, was heel leuk en leerzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had ik ook nog graag willen hebben: groot rijbewijs.

   Verwijderen
 2. Heb jij zomaar tijd om te bloggen onder werktijd? :-)
  Wat je ook probeert om van houding/karakter te veranderen, je ware aard blijft bovenkomen, dus accepteer de, in jouw ogen, minder mooie en/of onhandige kantjes maar gewoon. We hebben ze allemaal hoor! Al lijkt het bij sommige beheerste types niet zo, die kunnen het vaak alleen wat diplomatieker verwoorden. Ik ben meer het directe type, wat niet altijd even gewaardeerd wordt. 't Moet maar, ik zie ook genoeg vervelends aan anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ssssst! Niet verklappen! Op kantoor heb ik een ergonomisch toetsenbord en zit ik lekkerder. Maar ik probeer het zoveel mogelijk in mijn pauze te doen. Het meeste doe ik thuis hoor. Gebeurt maar af en toe.
   Ik ben ook vrij direct maar soms is dat wat onhandig en zeker in mijn werk is dat wat lastig. Dan kom je snel erg bot over.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...