Mijn favoriete quote?


Deze week werk ik halve dagen. Om één uur ben ik thuis om even samen met het mannetje nog soort van te genieten van deze week. Ik eet thuis een broodje en dan gaan we 'wat' doen. Gisterenmiddag zijn we even naar de Ikea gereden om bakken te kopen om onze vrieskist ietwat meer overzichtelijk te maken.

Nou ja, dat is dus niet gelukt. Die plastic doorzichtige bakken zijn weliswaar overzichtelijker dan de (schoenen)dozen die we gebruikten, maar de afmetingen zijn natuurlijk weer dusdanig dat het dan weer net niet past. Bovendien, alles is al keihard bevroren en probeer het dan nog maar een beetje deftig in bakken te frotten. Dat lukt niet. Dus al met al ben ik er niet veel mee opgeschoten, behalve dat ik weer eens in de Ikea was.

Vanmorgen heb ik op de zaak mijn kantoor eens flink opgeruimd. Lades geopend en de inhoud bekeken en bijna alles weggegooid. Ik ben daar heel makkelijk in. Nu thuis nog. Daar gaat het niet zozeer dat ik thuis meer moeite heb met weggooien, maar dat je in de mood moet zijn om er aan te beginnen. Ik vind het namelijk heerlijk om dingen weg te gooien. Geeft zo'n schoon gevoel erna.

Als het goed is heb ik daar straks toch de weekenden voor. Hangt van het weer af.

De challenge. Wat is er vandaag? 'Mijn favoriete quotes'. Nu, ik heb het niet zo op quotes. Ik word er altijd een beetje misch van als iemand op facebook enkel maar wijze spreuken deelt. Allemaal zo open deur.

Als ik er dan toch een paar moet noemen:
'Komt wel goed, schatje.' Dit natuurlijk naar aanleiding van de reclame van dat jongetje wat zijn moeder troost met die woorden. Waar de reclame over gaat weet ik eigenlijk niet eens. O ja, roosvicee.

En dan nog eentje:
'We zullen je missen...' En dat komt weer van een typetje van Jeroen van Koningsbrugge, maar ik zou niet weten hoe dat heet en waar je dat kunt vinden. Hij zegt het slissend. 


Ik vind de quotes op 'SomEEcards' wel grappig.

Over grappig gesproken: net weer een spraakverwarring tussen Vlamingen en Nederlanders. In Vlaanderen gebruikt men de voorzetsels op een andere manier dan in Nederland. Dit kan leiden tot spraakverwarring. Als iemand tegen je zegt: 'Kan je het voor de 18e augustus regelen?' wat zegt hij dan?

Dat je dus iets regelt voor de 18e. In dit geval een auto ophalen. Dus op de 18e kan je die auto halen. Nee. Hij bedoelt vóór de 18e. Dus niet op de 18e. 

Ja, ik had het kunnen weten, zijnde getrouwd met een Vlaming. Zij zitten op de trein, wij zitten erin; zij wonen achter de hoek, wij om de hoek; tussen de middag is in Vlaanderen over de middag; korting aan 20% is bij ons korting van 20%.... en ga zo maar door. Die kleine verschilletjes kunnen leiden tot grote verwarring. En toch tuin ik er iedere keer in....

2 opmerkingen:

  1. Leuk die quotes! Ik vind die op eCards vaak ook erg leuk.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die eecards zijn grappig.
    Maar die spraakverwarringen zijn eigenlijk nog grappiger :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...