Nog even de Challenge..

Ontbijt en koffie zit erin. Kwijlen omdat ze op TV op Discovery even een huis kopen van een miljoen in Alaska. Gaat mij niet zozeer om dat huis, maar wel om de lokatie.


Vakantie Alaska 2008

Jullie hebben nog de #30DaysChallengeBlog tegoed. Moet even kijken waar ik was gebleven...

#15. Wat ik vroeger wilde worden.
Ik wilde wel schrijfster worden. Ik schreef vroeger best veel verhaaltjes. Ik vond dat enig, maar na mijn schooljaren is alle fantasie verdwenen en schrijven over je eigen miserabele leventje verkoopt ook niet echt. Ik schrijf nog steeds vrij gemakkelijk, ook zakelijke brieven of mails. Dat gaat mij makkelijk af en kan als ik in de mood ben, zo een lel van een brief met prachtige volzinnen uit mijn mouw schudden.
Ik heb later nooit echt een ideaal gehad qua werk en ben simpel in het werk gerold waar ik nu in zit. Vind het leuk om te doen, maar na bijna veertig jaar non-stop werken, ben ik het wel een beetje zat. Dus als Jan zijn opleiding erop zit en we wat meer zekerheid hebben, ga ik eens even mijn situatie her-bekijken. Maar dat terzijde.

#16. Mijn mooiste vakantie.
Ik droom nog vaak van mijn vakantie naar Canada waar ik Jan heb leren kennen. Ondanks alle ontberingen heb ik deze vakantie intens beleefd en dat kwam niet enkel door Jan. Het was een drie-weekse expeditie door de Yukon en Alaska, met volle bepakking in the middle of nowhere. Zou het zó weer willen doen. Echt.


Foto's zitten nog in een ouderwets
foto-album...

Me in 2002

Het was best buffelen die vakantie..

Jan in 2002


#17. Blogpraat: doelen en desillusies.
Weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Ik heb geen doel met mijn blog. Waar eerst bijna niemand mij volgde, merk ik nu aan de statistieken dat ik aardig wat views heb - wel nog weinig reageerders - wat ik wel heel erg leuk vind. Toch blog ik voor mezelf, om dingen van me af te schrijven en omdat het een soort verslaving is, een onbedwingbare urge om te schrijven. Ik heb daarom ook weinig desillusies. Als je niets nastreeft kan je ook niet teleurgesteld worden.

#18. Mijn vijf favoriete gerechten.
Die vind ik wel leuk. Ik zal ze hier opnoemen, maar nummer één is niet persé wat ik het allerlekkerst vind:
- oesters
- boerenkool. Wel die ik maak, met gebakken ui, spekjes en worstjes, geen rookworst.
- sabayonne. Maakt Jan nog wel eens als we samen zijn. Erg lekker.
- baklava. Heerlijke zoet Turks nagerecht. Echt super lekker.
- verse, zelf gemaakte frietjes


Volgens mij zijn de oesters al op...


Zullen we nog maar even doorgaan?

#19. Liefste cadeau wat ik ooit gekregen heb.
Dat is wel een lastige. Ik ben niet zo materialistisch ingesteld, dus een mooi cadeau is voor mij meer iets ontastbaar, iets wat je koestert, in je hart, je hoofd. Maar er zijn zoveel cadeaus die je dagelijks krijgt, al zie dat soms niet altijd. Voor mij is een mooi cadeau een mooi uitzicht over een meer of een wijntje op een zonnig terrasje met je lief, voor mij is iedere vrijdag - normaal gesproken dan - een cadeautje als ik mijn mannetje weer zie. 


Uitzicht over een meer tijdens onze vakantietrip in Zweden


#20. Celebrity crush.
Die is al een paar keer langs gekomen, dat is Jamie Fraser aka Sam Heughan, hoewel het mij meer om de karakter Jamie gaat in de serie Outlander. Vroeger was ik gek van Donny Osmond en ik was gek van Pete Dual in de serie Alias Smith&Jones. Nu vind ik Matthew McConaughey wel een goede acteur (van True Detectives seizoen 1 en Interstellar, gave film trouwens). Verder ben ik niet zo into crush. Het zijn ook maar mensen.


Nog maar een keer dan...


#21. En over mijn dag eruit ziet, informeer ik jullie nog wel een keertje...

Een fijn weekend!

4 opmerkingen:

 1. Reageren vind ik leuk om te doen, dus als je wilt heb je een trouwe aan mij.

  Afgelopen week had ik wat problemen met sommige sites die niet goed openden na een update, na wat rond googelen kwam ik er achter dat Chrome misschien de boosdoener is, vanmorgen hergeinstalleerd en nu is het geloof ik weer goed.

  Doordat je schreef dat je al 40 jaar werkt realiseerde ik me dat je ouder was dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben er 10 ouder! Ik heb 44,5 jaar gewerkt en ook iets waarin ik ook gerold ben via typekamer op niet electrische typemachine naar lay-out werk. Uiteindelijk voor 100% afgekeurd door gewrichtsproblemen (artrose en fibromyalgie) en niet meer in de huidige hektische wereld mee kunnen.
  Ik heb al bijna 20 jaar een LAT-relatie, ook niet allerdaags.

  Mijn lievelingseten is Roti!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, wat is leeftijd.... Ik voel mij geen 55, laat ik je dat zeggen.
   En ja, ik heb nu zo'n 14 jaar een LAT-relatie, maar wil graag anders. Hopelijk over 10 jaar, als ik stop met werken.

   Verwijderen
 2. Ik moet zeggen dat ik me Jamie altijd heel anders voorgesteld had dan Sam Heughan dus wat mij betreft is ie eigenlijk wel slecht gecast. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zei je al. Ik moest er ook wel even aan wennen hoor in het begin, maar hij begint toch steeds leuker te worden. Ik vond (en vind) Claire nog steeds slecht gecast en het verhaal is erg ongeloofwaardig. Maar ach. Who cares.... :-)

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...