Pastarecept

Gisterenavond was ik creatief met restjes. Dit wil ik jullie toch even niet onthouden. Ik heb een heerlijke pasta gemaakt met wat ik nog in huis had - behalve de paddo's dan.

Wat ik nog over had waren stukjes reeds gebakken pompoen. Ik had nog een half bakje spekblokjes en ik had nog mascarpone (want ik had zondag scones gemaakt met clodded cream). Ik heb pasta gekookt (penne) en in een droge koekenpan de spekblokjes gebakken. Een beetje het vet afgegoten, dan de paddo's erbij (ik had een melange van paddo's), klein beetje water (want het werd wel erg droog). Dan de gare stukjes pompoen. Op smaak gebracht met italiaanse kruiden en een paar scheutjes Worchestershiresauce (onmisbaar in de keuken, vind ik). Dan een flinke eetlepel of anderhalf mascarpone en doorroeren. Ik heb er geen zout bijgedaan want de spekblokjes zijn al zout van zichzelf. Wel erboven nog een halve citroen uitgeperst.

En het was heerlijk. Vandaag tussen de middag het restje opgepeuzeld.
Sorry, geen foto....

Vannacht nog wakker geworden van het onweer. Het heeft hier flink geregend. Ik heb een oordop ingedaan, me op het andere oor gedraaid en ben weer in slaap gevallen. Het was weer mega lastig om op te staan vanmorgen. Soms wou ik echt dat ik een ochtendmens was. Dan zou ik om 06.00u opstaan, mijn hardloopschoenen aantrekken en een rondje lopen. Douchen om 07.00u, smoothie maken en naar kantoor. Maar helaas. Dat ben ik niet.

1 opmerking:

  1. Mmmmm klinkt goed, heerlijke dingen kun je maken van restjes! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...