AvondurenHet zijn bijzonder drukke dagen voor mij op kantoor en daardoor ontbreekt het mij in de avonduren aan zin en energie om te bloggen. Ik ben allang blij als ik mijn beeldscherm op kantoor kan omruilen voor een ander beeldscherm thuis: de TV. Hoewel ik de laatste tijd niet veel TV kijk wegens niets op TV.

Behalve dan:

 • 3 op Reis
 • Roots
 • The Bridge - seizoen 3


Maar veel meer kijk ik niet. En wat doe ik dan 's avonds? Nou, eigenlijk bar weinig. Na het eten loopt het al snel tegen acht uur, dan is het tijd voor mijn avondthee ('s avonds drink ik geen koffie). En afhankelijk van de dag zit ik a. op de bank of b. ga ik naar yoga. Vanavond was het a. hoewel ik geen rust in mijn kont heb vanavond en ook nog eens me heb trachten te verdiepen in het programmeren van mijn twee Philips HUE lampen - wat overigens geen sinecure is...

Waar is de tijd van simpel een schakelaar omhalen....? Dat zal ik je zeggen: als ik ergens een hekel aan heb dan is het in het donker thuiskomen. Nu is dat nog niet aan de orde, maar straks in de winter wil ik mijn huis graag licht en warm binnentreden. Datzelfde geldt voor het slapen gaan. Dan wil ik niet vijf lampen af moeten om ze uit te doen. Dat gaat hier vanzelf (als het goed is).

Je merkt nu echt dat het steeds vroeger donker wordt, wat ik in feite niet erg vind. Ik vind zelfs dat het veel te lang licht is in de zomer. Van mij mag het zo zijn zoals bijvoorbeeld op Bonaire: rond half zeven donker. Dan kan je lekker met hier en daar een romantisch lichtje buiten eten of zitten. Vuurtje aan. Hier in de zomer vallen die lichtjes in het niet. 

Helaas weet je dat met het vroeger donker worden de winter nadert. Wat ik echt niet leuk vind aan de winter, is dat je met donker van huis weg gaat en met donker thuis komt. Aan de andere kant is het licht in dit jaargetijde altijd erg mooi en de ochtenden zijn vaak prachtig. En die maak je dan ook mee, want in de zomer lig je dan nog op één oor.

Ik zou dan wat vaker met mijn camera op stap moeten, maar ja, tijd hè. Dat ontbreekt mij vaak. Bovendien vind ik de omgeving waar ik woon niet bijzonder fotogeniek, hoewel het park in de winter echt prachtig kan zijn.

En dan pak je maar je camera en probeert de mooie dingen in je eigen tuin vast te leggen. Ook leuk om te doen...

Ik had me eens voorgenomen om altijd mijn camera mee te nemen. En dat is een hoop gesjouw. Dus dat doe je eigenlijk niet. Tegenwoordig heb je dan je telefoon om foto's te nemen, maar met die van mij kan ik niet zo mooi inzoomen.Straks met die kruisspinnen en spinnenwebben wordt het weer één groot fotofeest! Dan moet ik wel altijd heel goed uitkijken als ik mijn tuinpaadje afloop of er niet zo'n joekel net haar web over mijn pad heeft gemaakt. Zoals ik deze middag had.... Heel fijn....

2 opmerkingen:

 1. The Bridge hebben we ook gekeken, verrassend deel 3. Nu uitkijkend naar seizoen 4. We hebben ook les Revenants seizoen gezien en waren begonnen aan seizoen 2 maar na 3 afleveringen zijn we afgehaakt teveel onbegrijpelijks, was op Canvas waarvan we ook veel opnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt ook best weinig tijd over als je 's avonds na 20 uur pas klaar bent met eten. Dat lijkt me best pittig. Mijn man komt ook altijd pas om 19.45 thuis en gaat daarom altijd best laat naar bed om toch nog wat vrije tijd te hebben.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...