Van huizen en muizen

Life's a bitch.

Het valt soms niet mee en dan moet ik me even afreageren. Ik doe dat dan op mijn blog, lees dat later na en dan denk ik: naaah! wel beetje heftig. En dan pas ik de blog maar een beetje aan. Je weet nooit wie er mee leest.

Mijn bui is ook wat gezakt. Ik heb net mijn eten op: heerlijke zelfgemaakte rendang met rijst en pittige komkommer. Ik heb gesmuld. Het was boodschappendag dus even naar de supermarché mijn lijstje afwerken. Ook al wat ingrediënten gehaald voor het kerstmenu. Hoeven we niet alles op het laatste moment te kopen.

De weekenden staan tegenwoordig bijna geheel in het teken van het nieuwe huis. We hebben enkel het weekend. Met een 'normale' relatie praat je daar doordeweeks ook over, maar dat gaat bij ons nu eenmaal niet.

Deze maand hebben wij onze eerste afspraken voor de elektra en het sanitair. Daarvoor moeten we naar een sanitairbedrijf, wat niet echt op onze route ligt. Dus een hoop geregel en geschuif in de agenda's en dan moeten we ook nog een keer terug voor de keuken, want de beste keukenman is net dán niet aanwezig.

We moeten zelf gaan bepalen waar we onze elektra willen hebben door het hele huis. Dus iedere ruimte nalopen en de meest efficiënte plek zoeken. Er zijn een aantal punten, schakelaars en stopcontacten voorzien. Natuurlijk zo weinig mogelijk, want dat gaat nu eenmaal zo. 

Er is sanitair voorzien, dus de badkamer en de wc en daarvoor is een bedrag van - hou je vast - drieduizend euro gereserveerd. Daar doe je niet echt veel mee. Tenminste, wij toch niet. Nu zijn wij ook niet van die dure mensen, maar ik vind een badkamer toch best belangrijk en het stadium van douchebak/douchegordijn ben ik toch echt gepasseerd. Dat wat ik nu heb bevalt mij erg goed: een ruime douche met glazen wand en een schuifdeur. Een gewone douchekop, dus geen regendouche, maar wel een thermostaatkraan. Geen bad, daar liggen we toch nooit in, maar wel een hangtoilet en dat hoeft ook geen designplee te zijn. Daar zie je toch niets van als je erop zit. Als-ie maar goed schoon te houden is, dus geen hoekige randjes.

Dus zondag ná het hardlopen, weer met de tekeningen op tafel - en de speculaaspop - alle aansluitpunten ingetekend. 


Vrijdag zijn we eerst nog Schotse Hooglandervlees wezen halen. Weliswaar helemaal in Kraggenburg, dus best een eindje tuffen. Het laatste stuk in het stikdonker op een weg die je niet kent, maar we werden allerhartelijkst ontvangen met koffie en koekjes. Even kletsen en dan met tien kilo weer terug naar huis. Het was tegen negen uur eer we aten.

De 'normale' koeien van de boer.

Zaterdag heb ik de kerstboom gedaan. Sinds jaren eindelijk weer een echte boom. Ik heb echt jaren een kunstboom gehad, en dan een échte kunstboom, eentje die niet groen was, maar zwart. Maar op een gegeven moment ben je dat zat en nu was het weer tijd voor een echte. Staat buiten weliswaar want ik heb binnen geen plek, en bovendien wil ik 'm het liefst laten overleven om 'm dan in de nieuwe tuin neer te kunnen zetten. Dat moeten we afwachten natuurlijk.Zaterdag ook nog even een stukje gefietst, gewoon omdat het kan. Het was tamelijk nevelig maar wel lekker fietsweer.


En we hebben een bezoeker die zich laat zien in de tuin. Wist al dat er muizen waren, maar overdag laten ze zich meestal niet zien.

Muisje doet zich tegoed
aan het vogelzaad.
Deze nam het risico te grazen worden genomen door de vele katten die mijn tuin als doorgaande route gebruiken. 

Ik vind het prima, zolang het beest maar buiten blijft. 

3 opmerkingen:

 1. Is dat SchotseHooglandervlees niet té mooi voor Rendang? Succes met de verbouwing. Weet: de keuken is het belangrijkst... ,-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal inderdaad niet meevallen om met zo'n afstand allerlei zaken te regelen voor een nieuwe woning! Het houdt je in ieder geval wel bezig in deze periode! Ik heb ook al jaren een kunstboom, en dan ook eigenlijk nog zo'n hele lelijke waar de nepheid van afdruipt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. €3000 voor een badkamer?! Ik ben ook iemand voor wie het allemaal niet tè luxueus moet zijn, maar als je een beetje een moderne badkamer wilt... Veel succes alvast! ;)
  Heel mooi, hoor, je kerstboom!

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...