van Yoga en Vo2 max

Buiten is het grauw en grijs, binnen zit ik met een zelfgemaakte koffie-verkeerd (zonder koekje...).

Gisterenavond weer naar yoga geweest waar ik nou niet helemaal zen vandaan kwam. En dat komt alleen maar omdat er twee van die dominante typjes zijn waar ik mij enorm aan stoor. Ik weet niet zo goed hoe ik die dames moet typeren, maar ze hebben altijd het woord, denken dat ze heel wat zijn en hebben het dan over van die - voor mij - onbenullige dingen en iedereen luistert daar dan ook nog naar. Of probeert zich erin te mengen.

Ik zit dan op mijn matje, aanschouw het en het zal wel aan mijn gezicht te zijn dat ik me daar hopeloos aan irriteer, want ik zeg eigenlijk nooit wat, lach wel heel af en toe als het echt leuk is, maar verder..... Jeetje man. Alleen al om die twee zou ik niet meer komen. 

Misschien ben ik wel té serieus - wat ik niet denk - maar het is meer de manier waaróp, snap je? Het is lastig op te schrijven. De donderdagavond is voor mij wel de enige avond waarop ik naar yoga kan en waar ik enorme baat heb bij heb, de dag ná het hardlopen. Even mijn spieren nog even extra oprekken. Ik vind het heerlijk, maar dat eeuwige gebep vóór en na..... 
Dus van pure ellende gisterenavond toen ik weer thuis kwam - tegen half tien - de rest van de nacho's opgegeten. Het waren er weliswaar niet veel: hooguit één flinke hand, maar dat komt ervan. Eens mij gaan oriënteren op een andere yogaklas, hoewel de juf er ook niets aan kan doen natuurlijk.

Met weer erg veel moeite m'n bed uitgeklauterd vanmorgen. Amai - op z'n Vlaams - wat heb ik daar een moeite mee! Nu gaat er op de gang automatisch een lamp aan om zeven uur en een paar tellen later gaat m'n wekker. Dat zou het opstaan iets soepelder moeten maken, maar nee dus. Eenmaal eruit gaat het allemaal prima en neem ik me altijd voor om ook in de weekenden er zo vroeg uit te gaan. Er gaat niets boven de ochtenden, mooiste moment van de dag. Maar ja, dan lig je zo lekker naast je mannetje en dan is opstaan nóg veel lastiger kan ik je zeggen.


Het was nog erg donker vanmorgen...

Woensdagmiddag heb ik dus weer hardgelopen en dit keer geen interval maar een duurloop van 5 km om even een soort ijkpunt neer te zetten. Wat overigens niet helemaal goed is gelukt, want ik had geen mooi rondje van 5 km dus moest ik dat creëren door hier en daar off-road te gaan, wat weer geen goede ijktijd geeft. Afijn. Wat maakt het uit. 

Ik had de eerste twee kilometer wel wat last van mijn - ingetapete - enkel, maar eenmaal lekker warm en doorbloed daarna geen last en ging ik steeds soepelder lopen. Maar heb mezelf ingehouden en heb ietsje meer dan 5K gelopen in een nog niet zo bijzondere tijd, maar dat is van minder belang. Het gaat er nu om dat ik een keer pijnvrij kan lopen. Ik heb erna nauwelijks pijn gehad dus het geeft wel weer goede hoop, hoewel er soms geen peil op te trekken is.

Mijn VO2 max is in ieder geval 'uitstekend'. 


3 opmerkingen:

 1. Een yogales lijkt me nou bij uitstek iets waarbij weinig gepraat wordt maar waarbij iedereen zich concentreert op zichzelf. De docent zou dat m.i. moeten stimuleren en korte metten moeten maken met het geklets. Maar misschien is haar insteek heel anders en gaat het in haar lessen puur om het fysieke aspect van yoga en niet om het mentale?
  Het zou mij ook ontzettend irriteren wanneer het zo onrustig was in de les; redden ook om een andere yogadocent te zoeken, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om te horen dat anderen ook zich ergeren tijdens de yogales. Ik heb het verschillende keren geprobeerd en van te voren wordt altijd gezegd dat ze met beperkingen rekening houden, nou nee dus dat is lastig. Bij 1 ging het zo snel achter elkaar opstaan weer lig oefening en dan liep ik aldoor achter omdat opstaan en gaan zitten niet zo snel gaat bij mij.
  Bij een andere les mocht ik niet met mijn knieen omhoog liggen, moet echt helemaal uitgestrekt en dat kan ik niet langere tijd. En er was er een die snurkte erg snel tijdens dat laatste ontspan moment.
  Zelfs de les van de reumavereniging ging vel te snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Euh... moet niet iedereen zo stil mogelijk zijn tijdens yoga? Alez ja, da's toch wat er bij ons tijdens de yoga lessen wordt gedaan ;) Zou ik toch ook het vliegend schijt van krijgen, ze. Een mens gaat daar naartoe om tot rust te komen, hè. Leuteren doe je op café, niet in de yoga :D

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...