Naderende storm

Vandaag een blog die nergens op slaat


Mijn zelf gelooide reevel. Ten tijde van de foto hangt deze nog buiten want nog niet helemaal droog. Inmiddels wel, maar moet 'm nog opschuren (het leer) en kijken of ik het vel nog op één of andere manier heel zacht kan maken.Krokusjes piepen al omhoog in de tuin. Vandaag met de storm zullen ze wel weer helemaal geplet worden vrees ik. Ik ben heel benieuwd of ik volgend jaar de krokusjes in WO naar boven zal zien komen...


Mijn tuin deze morgen. De 'palm' die je ziet heb ik jaren terug gekocht in Ierland. Daar staat het vol mee. Is trouwens geen echte palm. Het is de Cordyline australis. Die eerste plant is trouwens dood gegaan, maar er kwam een nieuw plantje uit de wortel. En omdat het sindsdien niet echt heel streng heeft gevroren, doet-ie het als een tierelier. 
Overigens verhuist deze straks wel naar WO. En wie weet, als ik een klein stukje wortel laat zitten, blijft er bij mij in de tuin ook wel een stukje Ierland.

Gisteren niet gelopen trouwens. Ik probeer komend weekend het wel weer op te gaan pikken. Maar we gaan eerst ons tuinhuisje bestellen.


Deze.

En zaterdagavond gaan we roti eten. Daar had Jan ineens trek in. Dus morgen ingrediënten kopen. Heerlijk hoor, roti. Met kip, kouseband, aardappel en ei.

Grappig. Ineens schiet mij iets te binnen. 
Als kind schreef ik vaak op wat de mensen om mij heen op dat moment zeiden. Natuurlijk vaak mijn ouders en mijn broertje, maar dan schreef ik echt letterlijk - heel snel - op wat ze op dat moment zeiden. Ik heb een kist waarin ik nog een paar van die oude schriftjes heb waar dat - naast de berg tekeningen, want ik tekende heel graag (waar is die creativiteit gebleven...?) - in staat. 


(beetje gepikt...)
Grotemensen tekening van tegenwoordig

Ik hoor nu in de verte iemand praten en krijg diezelfde neiging.
Maar we maken ons nu maar op voor de zware westerstorm die vanmiddag over het land trekt. Dus wat wordt schommelen in de auto als ik naar huis toe rij.


En ik het kader van Throwback Thursday nog een foto uit de (zeer) oude doos: hier zit ik als 33 jarige voor mijn toen net aangekochte huis waar ik nu nog in woon.


2 opmerkingen:

  1. Tijdje geleden schreef je over de vingerplant die je buiten had staan. Ik heb hem ook in pot voor het keukenraam gezet, tijdens de vorstperiode was hij beetje slap, maar nu staat hij er weer fris en vrolijk bij, dus experiment geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn vingerplant hangt ook een beetje door de vorst, maar dat doet ie steeds als het heeft gevroren. Groeit wel énorm traag, en verliest ook al z'n bladeren ieder voorjaar, maar blijft het toch doen. Zal vandaag wel een foto maken van die van mij, dan zie je hoe-ie erbij staat.

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...