Hoofdpijn na hardlopen

De plas
Ik werd donderdag gelukkig met een iets geruster hart wakker. Die blonde geblondeerde jongen is niet de grootste in Nederland. Een aantal kleine partijen hebben zeer tot mijn ongerustheid er wel een paar zetels bij gekregen, dus is mijn hart is niet helemaal gekalmeerd. Maar we moeten zien hoe het nu verder gaat.

De zon scheen, laatste lentedag voorlopig, vandaag weer regen - hier overigens nog geen druppel gevallen - dus alles gaat weer gewoon z'n gangetje.

Woensdagmiddag weer mijn gebruikelijke hardloopmiddag. In korte broek en korte mouwtjes. Ben ik daar ooit wel zo vroeg mee geweest? Ik weet het niet. Het was zalig. Behalve de eerste drie kilometers heb ik lekker gelopen, zelfs ervan genoten en er in de gauwigheid dus maar een kilometertje erbij geplakt. Ging eigenlijk best lekker.
Ik heb dus last van RLS (Restless Legs), ARH (After Running Headache), CLP (Chronisch Lege Portemonnee) en CO (Chronische Ontevredenheid)...

Geintje.

Ik ga het even hebben over mijn hoofdpijn. Ik heb al héél lang last, al meerdere jaren eigenlijk, van hoofdpijn ná inspanning. Ook na het duiken heb ik daar veel last van gehad, tot ik ging duiken met nitrox: in een nitrox mengsel zit meer zuurstof, zeg maar 31% in plaats van 21% wat in gewone lucht zit, dus ook in de lucht die je inademt.

Er bestaan helaas geen zuurstofpilletjes dus wat ik moet doen aan de hoofdpijn ná het hardlopen weet ik niet. Ik ben daarvoor naar een sportarts geweest en het enige wat hij ervan kon zeggen was een voorschrift voor een pijnstiller: indometacine. Dat is een sterke pijnstiller, niet goed voor je maag, maar wel afdoende. Ik neem deze overigens zeer zelden. Wat ik nu doe is een pijnstiller (Aleve) vóór het lopen en nog eentje voor het slapen. Dan hou ik het redelijk onder controle. Niet helemaal.

Er wordt gesuggereerd dat ik niet voldoende drink. Ik drink sowieso 500ml water praktisch direct ná het lopen. Dan thuis zeker nog dezelfde hoeveelheid en 's avonds nog een kop thee. En tóch komt de hoofdpijn opzetten.

Als ik op zondagmorgen hardloop, heb ik ook deze hoofdpijn. Als ik dan daarna nog ijverig bezig ga in de tuin bijvoorbeeld, heb ik praktisch geen last van hoofdpijn (maar kan je me wel opvegen 's avonds). Dus conclusie: als ik bezig blijf kan ik de hoofdpijn onderdrukken. Ook goed voor mijn RLS, want zolang ik beweeg heb ik daar geen last van.

Dus rara, wat is de oorzaak? Ik weet het niet. Wat ik nog zou kunnen doen is mijn ademautomaat (van het duiken) aan m'n fles gevuld met Nitrox schroeven en daar een tijdje mee ademen. Nou ja, wie weet. Gewoon een tekort aan zuurstofopname of zoiets.


Ná het lopen
Heerlijk weer!In mijn 'nieuwe' auto.

2 opmerkingen:

  1. Wellicht kan sportarts Karin van der Ende– Kastelijn uitkomst bieden. Zij is gespecialiseerd in dit onderwerp. Zie haar website: http://www.sportarts.pro/index_bestanden/Inspanningshoofdpijn.htm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klopt. Dat weet ik. Via haar ben ik ook aan de Indometacine. De sportarts waar ik naar toe ging in Haarlem kent haar en zodoende kwam ik daar op. Maar in ieder geval bedankt voor de tip.

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...