Roefeldag


Vandaag hadden wij op het werk 'roefeldag'. Dan komen er een aantal groepen kinderen van groep 8 'snuffelen' aan het bedrijfsleven. Wel heel grappig. Dit hadden wij nooit eerder gedaan. Het geeft de kinderen een kort kijkje in wat het is om te werken en om misschien een idee te krijgen wat ze later willen gaan worden.

Ze kwamen ook bij mijn kantoor langs. Ik vertel ze dan dat ik in feite de directeur ben 😂, want zonder mij is hij als een inktvis zonder armen, een slechtvalk zonder ogen, een duizendpoot zonder pootjes. Ik vertel ze dat ik alle vluchten boek, hotelkamers regel, de salarissen doe voor mijn collega's, 

'Ook voor uzelf?' Ja, ook voor mezelf. 'Oh, dan geeft u zich zeker zelf wel meer...'. 
Nouou, als dat zou kunnen.... 

'Wat heeft u een raar toetsenbord..'. 
Ja, dat is omdat ik veel moet typen en met dit toetsenbord je armen in een wat natuurlijker houding staan en je geen last krijgt van je nek.



'Heeft u die foto die daar hangt zelf gemaakt?'
Ja, die heb ik zelf genomen. Dat is Noorwegen. Je kunt in een bedrijf wat in de fotografie zit niet volhangen met olieverfschilderijen...Nah...



Zorg dat alles verzekerd is, dat iedereen z'n werk kan doen, dat er WC papier is, dat er koffie is....
Wat in feite niet.

Genoeg over werk.

Mijn tomatenplantjes beginnen nu echt hard te groeien. Tijd om te over te potten, maar het is nog ietwat te koud. Ze staan nu nog lekker warm in de 'kas'.




De vingerplant begint nu echt goed uit te lopen.




De elegante Tamron tulpen....




Ook de dille begint 'vorm' te krijgen. Grote vraag is waar ik het straks allemaal moet neerzetten. Zo'n grote tuin heb ik nu nog niet. En het legertje slakken ligt natuurlijk ook al op de loer.



Ook weer hardgelopen deze middag hoewel ik vanmorgen tegen mezelf zei dat ik niet zou gaan. Ik wist alleen niet wat ik dan wél zou doen, dus toen ik naar huis reed vanmiddag dan is daar zo'n onzichtbare hand die mij met lichte dwang mijn hardloopkleding doet aandoen. Het is sterker dan mijzelf. Bovendien was de temperatuur lekker (niet te warm, zo'n 11 graden), windje. Ik had gehoopt op wat regen maar geen druppel gevallen hier vanmiddag. Dus op zich een lekkere 6 kilometer gedaan mét muziek in de oortjes. 

En nu kijken of de sportdrankpoeder die ik heb gekocht gaat helpen tegen de hoofdpijn na het lopen.

4 opmerkingen:

  1. Zo'n toetsenbord had ik ook en een joystickmuis ivm wat toen nog RSI heette.
    Mijn vingerplant is ook geweldig bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb heel veel last gehad van RSI. Zo erg dat ik niet meer kon schrijven of schakelen. Sinds die tijd rij ik automaat. Door het hardlopen en sporten is het beheersbaar geworden. Weggaan doet het nooit meer.

      Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...