Zomaar een dag

Terwijl we langzaam insneeuwen - één vlok sneeuw op drie cm2 - ben ik aan het vechten om wakker te worden. Mijn nek is stijf en ik heb hoofdpijn. Gisterenmiddag wezen hardlopen half half met de gedachte dat het er waarschijnlijk niet schoon zou zijn. Maar het viel allemaal reuze mee: er waren slechts twee plekken waar je even wat voorzichtiger moest doen omdat daar nog zwaar platgetrapte sneeuw lag, maar de rest was schoon en droog. Het gras en alles off-road lag nog vol met sneeuw. Vandaag dus een ferme laag erbij - is gezegd - en de komende dagen dan dooi.

Het lopen ging niet zo erg lekker. Ik had papbenen en pas na 5 km begon het een beetje lekker te gaan. Maar ik voelde de laatste kilometers - ik heb er iets meer dan zeven gelopen - dat ik weer hoofdpijn zou krijgen. Nou ja, laat ik er maar niets meer over zeggen. Het blijft een ellende iedere keer. Meestal is dat de dag erna wel voorbij na een pijnstiller, maar ik heb vandaag nog last. Het is ook weer de tijd van de maand, dus zal het waarschijnlijk daar weer mee te maken hebben. Het was wel een heerlijk temperatuurtje om te hardlopen: net even boven nul. Zalig is dat. Muts op, handschoenen aan en gaan met die banaan.

En nog slechts een paar dagen verwijderd van mijn echtgenoot... Ja, nog effies en ik lig niet meer alleen onder mijn dekbedje, ligt er eindelijk weer eens iemand te snurken naast mij voor een duet - want ik snurk ook, zeker als ik verkouden ben. Wordt er voor me gekookt, mijn smoothie staat klaar iedere morgen, het huis is schoon, de was gedaan, de strijk gestreken..... oh oh oh wat een héérlijk vooruitzicht!

Lekkere jaren negentig muziek op de radio! Ik luisterde eerst de hele tijd naar radio 2 maar ben nu maar weer eens overgestapt naar Q-Music. Moet toch een beetje bij blijven. Toen ik nog jong was, nog niet zo lang geleden, zei ik altijd dat ik altijd zou weten welk nummer er op nummer 1 zou staan. Nu weet ik niet eens of er nog wel een Top 40 bestaat of welke top er überhaupt nu de belangrijkste is. Ik weet wel wat er op de iTunes Download Top zoveel op nummer één staat: lekker nummertje Britney Bitch. Er is nog een lekker nummer maar ik weet de titel niet. Da's lastig zoeken hoor op internet, als je geen titel weet.

De sneeuw ligt inmiddels al 1 cm dik....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...