Nieuw-Zeeland, reisverslag vervolg nr. 9

We gaan onze laatste week in. Vandaag de 22e april. Vannacht flink onweer gehad en omdat je dan geen raampjes kunt openzetten in de camper, was het wat dampig en warm. We hebben halverwege de nacht de grote achterklep op een kier gezet, en toen ging het wel weer.

We hebben op ons gemak in de zon ontbeten en daarna doorgereden naar Paihia. Daar waren we vrij vroeg. Vanuit Paihia zouden we een driedaagse zeiltocht doen door de Bay of Islands. We hebben even door het plaatsje gelopen en gekeken waar we straks onze camper konden achterlaten voor drie dagen, maar niet echt daarvoor iets gevonden. Ja, een grote parkeerplaats wat je dan 75 dollar zou kosten. Vonden we toch iets te veel geld.

Even buiten Paihia, in Waitangi hebben we een campground gevonden en daar konden we tegen betaling van 5 dollar per dag de camper die dagen laten staan. Was wel een wandeling van iets meer dan een kilometer, maar goed. Echt benauwd voor een wandeling zijn we ook niet: kost alleen wat extra geplan. 

In Waitangi in de supermarkt (een Countdown, niet onze favoriet) inkopen gedaan. Er wonen hier veel meer Maori's dan wat meer zuidelijker en dat zie je wel aan de huizen. Allemaal net even iets rommeliger, net als bij de First Nations in Canada. Net even een iets andere instelling dan de Europeanen. Daar ging het ook vaak over in discussies die wij hadden met Nieuw-Zeelanders dat de 'eerste mensen' eigenlijk gewoon lui zijn en denken dat het geld wel naar ze toekomt, terwijl de Europeanen en Aziaten trouwens ook, echt buffelen en opbouwen en hard werken en zo 'rijk' worden. Het schijnt nogal lastig te zijn om deze first nations te motiveren. Ze zien de rijkdom van 'ons' en willen dat ook, maar vergeten dat ze dan hard moeten werken. Dat is natuurlijk een wereldwijd probleem, niet alleen in Nieuw-Zeeland.

De campground ligt in een baai even naast Paihia. Daar is niet echt veel te doen, maar Paihia is wel leuk met leuke winkeltjes. Niet groot, best wel toeristisch, maar met een marina en het stadje Russell aan de overkant goed bezocht.

We hebben op de campground de tassen gepakt voor de komende drie dagen en naar Paihia gewandeld waar we wat hebben gedronken op de pier daar en later hebben we gegeten bij 35 Degrees. Was erg lekker en goed verzorgd! Terug op de campground gedoucht en halverwege ging het licht uit [zucht]. Blijkt de verlichting te werken op een bewegingsschakelaar die ergens halverwege aan het plafond hangt en omdat ik in de laatste douche zat, werd ik niet gezien...

De volgende morgen vroeg op, wekker om 07.00u, Eruit, naar de WC, bed opgeruimd en gaan rijden naar Paihia waar Jan mij uit de camper heeft gezet met onze bagage. Hij terug gereden naar de campground en na een kwartier was hij weer - te voet - terug. Met de spullen naar de pier, gewacht en dan iemand met blote voeten gespot die inderdaad de skipper van de tweemaster Manawanui bleek te zijn. Hij kwam ons ophalen in een kleine dingy. Naast ons kwam er nog een Engelse dame aan boord die bezig was met een rondreis en al drie maanden onderweg was. Dus wij waren de enigen met z'n drieën en dan nog de skipper, Jochen (een duitser) en een maatje van hem, een bioloog die mee mocht helpen. Het zijn beide biologen en doen studie naar dolfijnen en dan in het bijzonder naar de False Killer Whale

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...