GR2014 en pensioen

Terwijl de zon buiten bijna een gat in het dak brandt, zit ik binnen met uitzicht over de groenstrook tussen twee bedrijfspanden hier op het bedrijventerrein. In de verte het gebrul van vliegtuigmotoren en op de achtergrond de radio met Q-Music. Via mijn linkeroor dringen geluiden binnen van collega's die verderop op de afdeling met elkaar praten. Just a day at the office...

Gisteren hadden wij op het bedrijf bezoek van een sociëteit uit een naburige stad op uitnodiging van onze directeur. Een bedrijfsbezoek. Rond vier uur stonden er op het parkeerterrein allemaal auto's met een gemiddelde waarde van rond de zestigduizend euro. Binnen allemaal heren en één dame. Eén van mijn collega's heeft van allemaal een mooie, professionele foto gemaakt in onze professioneel opgezette fotostudio. Leuk is dat om dat mee te maken. Ik moest eerder op de dag even model zitten en daar is best een mooie - realistische - foto uitgekomen, al zeg ik het zelf. Maar dat zegt meer over de fotograaf dan over het model weet ik inmiddels wel. Gelukkig liep het niet al te fors uit en was ik om een uur of zeven thuis. 

Niet hardgelopen dus en ik denk dat het er deze week ook niet van komt. Vandaag geen tijd en morgen .... tja, in principe zou het nog kunnen. Ligt er een beetje aan. Die optie houden we gewoon even open.

De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen heb ik niet zo bijgehouden. Ik heb alleen even gekeken wat het hier heeft gedaan en zie dat de VVD heeft moeten inleveren, maar daar heb ik toch niet op gestemd. Er zitten bij ons meer lokale partijen in de gemeenteraad, dan landelijke. Namen als Forza, HAP en CDVP. Niet gekend buiten de polder, maar hier wel. De Forza is een soort PVV-partijtje, ook niet mijn partij en in de HAP heb ik mij al helemaal niet verdiept. Ik ben niet zo heel erg met politiek bezig en kan er dan ook niet goed over meepraten. Ik ben ook niet iemand die per definitie alleen maar afgeeft op de politiek. Iedereen heeft altijd wel wat te zeuren. Maar zoals mijn buurman hier op kantoor zegt: 'Ik betaal graag belasting, want dan verdien ik ook veel.' En dat vind ik eigenlijk ook wel. Als je geen belasting wilt betalen dan moet je maar emigreren maar dan niet klagen over wat je allemaal niet hebt. In Zweden betalen ze zelfs nog meer belasting echter daar krijg je dan ook wel wat voor als kinderopvang en veel langer bevallingsverlof. Er hangt dus overal wel een prijskaartje aan en Nederland is wat dat aan gaat echt geen slecht land.

En toch ga ik hier weg als mijn pensioenleeftijd is aangebroken. Voor mij heeft dat een wat andere achtergrond dan de meesten, want ondanks dat ik getrouwd ben woon ik nu niet samen met mijn echtgenoot en dat is best niet altijd leuk en als ik 'straks' niet meer hoef te werken kunnen we - eindelijk - wél gaan samenwonen. Daar waar anderen hun dagdagelijkse dingetjes een beetje kunnen verdelen, moeten wij alles zelf doen en hebben wij ook dubbele lasten. Maar ja, ik goede baan, hij goede baan plus nog een aantal andere bijkomende zaken die het daadwerkelijk samenwonen niet haalbaar of toch niet aantrekkelijker maken dan de huidige situatie. 

Waar wij dan uiteindelijk terecht komen weten we nu nog niet. Er hebben al allerlei landen de revue gepasseerd als Zweden, Canada, België, Frankrijk. Ik zou het nu nog echt niet weten. Weet ook nog niet tot hoe lang ik daadwerkelijk blijf doorwerken. Moet officieel tot 67 maar zie mij hier niet zo lang zitten, whoehaha!! Bij het woord 'secretaresse '- wat ik trouwens een rotwoord vind - of Office Manager heb ik toch niet direct een oude taart voor ogen, maar natuurlijk zo'n fris, jong, springerig ding wat ik natuurlijk toch al geruime tijd niet meer ben. Mijn streven is een beetje stoppen met 63 of toch erg veel minder gaan werken dan, maar dat hangt af van de financiële situatie en hoe ik mij lichamelijk voel én wat mijn baas tegen die tijd doet. 

Jan gaat op pensioen met 57, wat dan zou betekenen dat ik drie à vier jaar 'thuis' zit achter de geraniums ergens in Vlaanderenland, maar wie weet in een mooi droomhuisje of - wie weet - nog in zijn appartement aan de kust. 

Neemt niet weg dat wij wel nú genieten getuige onze vakanties en wat wij toch proberen te doen in de weekenden als wij samen zijn. Niet alles gooien op later, maar nu leven met een schuin oog naar later. Onze volgende duikvakantie naar Bonaire staat al gepland en onze andere vroege vakantie nog niet, want gezien de aanstaande verbouwing is dat nu nog niet verstandig om dat al vast te leggen qua periode en kosten. Maar dat zien we wel. 

Anders gewoon drie weken Vlaamse kust.... :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...