Review vakantiehuis Ile Grande (Ty Yvonig), Bretagne, Frankrijk

Het huisje
Omdat ik via Tripadvisor geen review kan geven van het huisje, doe ik dit maar even op mijn blog. Het gaat dus om het huisje op Ile Grande, Bretagne, Frankrijk (Ty Yvonig) wat je kunt vinden via Gîtes De France , maar als je klikt op de link die ik hier net heb gemaakt kom je er ook. Klik op de foto's voor een vergroting.

Het huisje ligt op Ile Grande, een eilandje wat gescheiden is van het vasteland door een bruggetje. De auto kan je naast het huisje parkeren. Het huisje staat op een punt wat bij zeer hoog water op zich dan ook weer een eiland is (hebben wij twee keer gehad), maar het water staat dan niet hoger dan zo'n 15 cm dus je kunt het altijd bereiken. Misschien met natte voeten....


Het uitzicht

Het is een vrij klein huisje geschikt voor twee volwassenen en eventueel twee kleine kinderen, maar beslist niet voor twee grote(re) kinderen. Je komt binnen in een soort tussengedeelte, waar je direct de vrij kleine douche hebt met WC en 'technische' ruimte. De douche zelf is prima met een regendouche en goede waterdruk. De boiler staat in diezelfde ruimte. Met twee tegelijk in die ruimte is het wat krap. 

Rechts van de 'voordeur' is de keuken met ronde tafel en open haard. De keuken is bijzonder goed geoutilleerd met alles wat je nodig hebt. Wel erg klein  (weinig aanrecht) en laag, zeker voor lange mensen. Er staat een magnetron, een broodrooster, een koffiezetapparaat en is zelfs een keukenmachine. Gasfornuis met vier pitten met voldoende capaciteit (gasfles staat onder de gootsteen). Er is ruim voldoende kastruimte, voldoende potten en pannen, bestek en serviesgoed.


Het huisje - zijkant
Links van de voordeur is de woonkamer met daar nog een extra bed wat als bank wordt gebruikt (bedbank). Daar staat de TV en de router. Er is een radio waar je je iPhone (4) in kunt zetten en er is een DVD speler. Het WiFi signaal is niet al te sterk: als je in de keuken zit heb je praktisch geen signaal meer. 

In de keuken is de trap naar boven waar je uitkomt in de masterbedroom met schuine daken. Dus uitkijken voor je hoofd. Bed is perfect (behalve dan dat vieze onderlaken van plastic... get, wat heb ik daar een hekel aan...). Op dezelfde verdieping is een apart kamertje waar nog twee éénpersoonsbedden staan. Die kamer gebruikten wij als kast. Het is wat onhandig dat de douche beneden is, maar het went. Je moet wel overal uitkijken voor je hoofd, zeker op de verdieping, maar ook de deurposten zijn niet al te hoog.


Het huisje - woonkamer met slaapbank
De (zon) ligging is perfect. Wel altijd wind. Wij waren er dus in december en het was met die wind wat moeilijk aangenaam warm te houden. De elektra moet je apart betalen (verwarming is op elektra). 

Ile Grande is erg leuk en in de zomer erg druk. Omdat je op een soort punt ligt met het huisje denk ik zelf dat je daar op die plek weinig last zult hebben van drukte. Er loopt geen wandelpad langs het huis. De zee komt bij hoog water tot aan de tuin maar zwemmen vanuit het huisje is volgens mij niet echt mogelijk omdat het water maar twee keer per dag hoog staat en dan hooguit 20 cm diep is. Verder is het eb en is de zee zo'n 300 meter verder pas te zien. Er zijn echter mooie stranden genoeg in de directe omgeving. Schijnt wel dat je goed kunt vissen vanuit het huisje. 

Wat ik persoonlijk miste in het huisje was een vergrotende make-up spiegel (ben helaas geen 20 meer en heb een leesbril en zonder zo'n spiegel is het wat op de tast opmaken). Wat mij ging tegenstaan na twee weken was de donkere inrichting, de verlichting en de vele spullen en troepjes die er staan. De inrichting schijnt oud Bretons te zijn, daar moet je van houden. Er staan verder nog heel veel spulletjes op de diverse kasten en als vakantieganger heb je daar niets aan behalve dat ze in de weg kunnen staan of kunnen breken. 


De 'voordeur'.
Dit huisje is door de slaapbank op de begane grond zeer geschikt voor minder goed ter been zijnde personen, hoewel er wel een opstapje is tussen de woonkamer en de 'hal' dus voor een rolstoel niet echt geschikt. In de douche is een klapstoeltje en een grijpstang. Het toilet is tamelijk laag.

Schoonmaak zit niet bij de prijs inbegrepen. Er zijn voldoende attributen om het huisje schoon te maken.

Verder een super huisje dus van mij een 9 (van de 10) en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor een video-rondleiding van het huisje klik dan HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...