Een Prince in de marine

Hè. Het is vandaag weer zo'n butdag dat ik me er echt toe moet zetten om een vrolijke noot te schrijven. Ik voel me lichtelijk droevig. En dat om verschillende redenen:

 • er is wéér een stukje jeugd dood: Prince.
 • er komt een eind aan ons luxe leventje.
 • de werkdag begon niet goed.

Prince was in feite maar anderhalf jaar ouder dan ik, maar hij maakte, net als Freddy Mercury, Michael Jackson en David Bowie, onderdeel uit van mijn jeugd. 
Het is niet zo dat helemaal weg was van zijn muziek, ben ook nog nooit naar een concert van hem geweest evenmin als de overige drie musikanten, maar het is meer het besef dat hij (of zijn muziek) deel uitmaakte van je jeugd en dat dat langzaam afbrokkelt. Ik ben nog steeds wel bezig met muziek en kan de radio nog steeds op tien zetten als ik een goed nummer hoor, maar een Radio538 of Slam!FM staat bij mij nooit op. Ik ben een NPO2 luisteraar. Eh ja, suf, ik weet het, maar dat krijg je op mijn leeftijd...

En dat luxe leventje. Jan zijn opleiding in Den Helder is vandaag ten einde wat betekent dat na twee jaar lange weekenden samen - de eerste anderhalf jaar omdat de Louise-Marie waar hij toen op zat, voor onderhoud in Den Helder lag en de laatste maanden vanwege de opleiding van Jan - we nu weer in ons oude regime vallen van betrekkelijk korte weekenden en zelfs hele weekenden elkaar niet zien. Kan niet zeggen dat ik me daar op verheug. Zijn opleiding heeft zijn vervolg nu in België en op de diverse schepen van de Belgische Marine waardoor hij in augustus zelfs zes weken weg is.... 

Thuiskomst Jan na 4 mnd (dec 2009)

De Louise_Marie, dec. 2009 (Zeebrugge)

Ik ben helaas niet in de gezegende omstandigheden dat ik bulk van de vrienden en de hobby's, dus het zal weer even zoeken worden om mezelf bezig te houden. Concreet betekent dat de eerste dagen vooral troost-aankopen en met tegenzin m'n avondeten klaarmaken. Misschien moet ik die weekenden gebruiken om dingen te doen die Jan niet leuk vindt, maar alleen is maar alleen en ik heb dat tien jaar lang moeten doen - tijdens mijn 'single' tijd - dus je begrijpt dat ik daar niet meer zo op zit te wachten. 

Het zal er wel op neer komen dat ik weer veel boeken uit zal lezen. Ik heb mijn eReader weer gereanimeerd en ben in deel 1 van de Donkere Toren cyclus van Stephen King begonnen. Misschien lees ik de boeken van Diane Gabaldon nog wel uit, maar ik vind het verhaal toch wel wat langdradig. Dan kijk ik de boeken liever als serie Outlander waar wat meer vaart in zit (en naar Jamie Fraser alias Sam Heughan kijken is ook geen straf!). Toch?

Afijn. Over het derde punt van mijn lijstje bovenaan zullen we het maar niet hebben. Er waren mensen aan vakantie toe, zullen we maar zeggen.

4 opmerkingen:

 1. Niet zulke beste dagen :-(
  Manlief is erg ontdaan over de dood van Prince. Manlief is een groot fan! Ging op zijn 13e voor het eerst naar een concert en heeft in elke tour wel een concert gezien. Ik ben ook een paar keer meegeweest. We zouden naar de concerten die een paar maanden terug gepland stonden, maar toen ging de ticketverkoper over de schreef en trok Prince zich terug. Het zou nota bene een concert worden waar ik sinds lange tijd weer mee zou gaan. Meer de jazz stijl zou het worden.

  Wat een teleurstelling voor je dat Jan maar kort thuis is. Saaie bedoening. Je verzint vast wel iets om je tijd mee te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongetwijfeld. Ik kom er wel doorheen.
   Veel sterkte voor manlief. Ik had meer moeite met Michael Jackson. Ja. Zijn geen leuke dingen...

   Verwijderen
 2. Echt he, ik vind Sam Heughan juist zo slecht gecast. Had echt een totaal andere stoere vent in gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, was inderdaad wel even wennen. Ik had in mijn fantasie een vrij grote forse man voor me. Maar ik moest meer aan Claire wennen dan aan die Sam. Na een tijdje wen je er wel aan vind ik.

   Verwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...