Zomaar een konings-woensdag

Zo. Mijn vrije dag is weer voorbij. Vandaag moest ik weer aan de bak. Vanwege de slechte weersverwachting had ik zelfs nog even aan gedacht om te gaan werken gisteren, want ik 'vier' Koningsdag alleen: Jan zit in Brugge voor zijn opleiding en daar hadden ze geen Koningsdag. Maar ik heb het niet zo druk op het werk dus is het soms ook best lekker om thuis te zijn.

Het gekke is alleen dat op zo'n dag midden in de week ik in eerste instantie gewoon echt niet weet wat ik moet gaan doen. Zeker als het weer niet zo denderend is. Ik heb altijd plannen zat - die schrijf ik dan op - maar als de dag er dan is, doe ik niets. Gewoon, omdat ik er geen zin in heb. Het is gewoon heel raar om zo alleen te zijn op zo'n dag. Dus hoe heb ik mijn dag doorgebracht.

Ik werd laat wakker: tegen half negen. Uit bed, joggingbroek aan, smoothie gemaakt. Laptop op tafel en gekeken naar de gebeurtenissen bij Beleef De Lente. Ik ben een stille kijker. Me losgerukt van het scherm, gedoucht, aangekleed en ik heb van het overgebleven eiwit van dinsdag - voor de Hollandaise saus voor over de asperges (alweer? Ja, alweer) - getracht voor de honderdste keer om schuimpjes te maken. Het schuim ziet er fantastisch uit en smaakt ook lekker, maar het lukt me steeds niet: verbrand. Misschien de oven die als laagste stand 100ºC heeft. Ik heb bij de aanschaf heel bewust voor een gasoven gekozen, maar voor gebak en schuimpjes dus (blijkbaar) werkt dat niet zo goed. Dus echt lekker waren ze niet. In de prullenbak..
Toen was het inmiddels een uur of één en na het opvouwen van de was van eergisteren, gekeken op buienradar en heb de fiets maar gepakt. Ik zag dat het tot 15.00u droog bleef. Het had bij mij de hele ochtend al geregend en gehagelt. En ik wilde toch wel even naar buiten.
Dus een mooi tochtje gefietst in de wind en de koude gewapend met fototoestel en even wezen kijken bij het nieuw te ontwikkelen Park21Het is nog één grote kale vlakte en ik hoopte stiekem dat ik in de verte een veldleeuwerik zou horen, maar helaas. Ik meende er namelijk wel eentje te horen toen ik bij het tuincentrum was vorige week.
Dat fietstochtje was meteen een mooie test om te zien of mijn lies het houdt. En ik voelde het wel, maar ik heb er niet echt last van gehad. Geeft goede hoop.
Het is altijd even lekker om buiten te zijn en ik heb zelfs nog even in de zon gezeten. Maar tegen 15.00u begon het weer te regenen, toen was ik al weer thuis, en toen maar thee gezet en een beetje TV gekeken met een boek op schoot. Zo gaat dat altijd als ik alleen ben: TV aan en boek op schoot.

En dan zeker op dagen als deze zou ik willen dat ik in mijn droomhuisje woonde en een hond had. Dat ik hout moet hakken voor de kachel, de hond moet uitlaten, brood moet bakken (ga dat recept van Gerlinde eens proberen als ik weer alleen thuis ben!), de kippen eten moet geven, de moestuin moet onderhouden, de kat af en toe een kriebel onder z'n buik moet geven en een beetje in de tuin kan zitten onder het genot van gezang van vogeltjes, geroffel van een specht, het Gekriekrie van een fazant en de geur van brandend hout.... 


K E E P  O N  D R E A M I N G

1 opmerking:

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...