I love sleep TAG

Omdat ik vandaag ietwat té gespannen ben om me concentreren op een 'goed' verhaal, heb ik de TAG van Mrs. Curly maar overgenomen. Hoef ik niet al te veel na te denken. 

Wel toepasselijk vandaag want ik voel me moe en vreselijk rusteloos.
1. Hoe laat ga je meestal naar bed?

Rond een uur of half tien/kwart voor tien ga ik naar boven. Dan lig ik meestal rond 22.00u in mijn bed.


2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Nou ja, wat heet vast. Het zijn gewoon de dingen die gedaan moeten worden. Gordijnen voor mijn slaapkamerdeur weghalen (ik heb geen deur. Ik haat deuren) en in de koude slaapkamer glippen, daar het licht aandoen en het dekbed klaar leggen - mijn dekbed ligt overdag op een hoop aan het voeteneinde om te luchten. Doordeweeks slaap ik alleen dus moet het voor mezelf een beetje gezellig maken. Dan beetje wassen hier en daar, tanden poetsen, afschminken, medicijn nemen, neus snuiten en naar mijn koude bed. 
In de zomer wil ik ook nog wel eens eerst gaan douchen voordat ik mijn bed in kruip. Nu niet. Mij te koud.
3. Wat doe je als je niet kunt slapen?
Het is lang geleden dat ik écht niet kon slapen. Ik ga er in ieder geval niet uit, maar probeer te mediteren: je concentreren op je ademhaling en die gedachtes die dan in je hoofd rondgieren, wegdringen. 
Ik heb RLS: Restless Legs Syndrome, dus daar neem ik medicijnen voor. Anders kan ik inderdaad niet slapen of toch heel slecht. Door die medicijnen kan je wat duf worden dus dat is ook meteen een remedie tegen niet slapen.
4. Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik denk op mijn rug, hoewel ik in de stabiele zijligging in slaap val met mijn armen en handen in een onmogelijke krul onder mijn borstkas. Word dan ook vaak wakker met slapende handen. Dan denk ik: nú een tatoe of piercing laten zetten! Ik voel dan toch niets.
5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Mij wakker maken is op eigen risico. Ik kan je levend villen als het moet. Tenzij je een schaal oesters mee hebt, of verse frietjes, een kop koffie, of boerenkool, niet persé alles tegelijk.
Verder ben ik wel te porren voor een outdoor activiteit in de vroege morgen. Als ik dan tenminste zó in mijn kleren kan stappen...
6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
Mijn wekker gaat om 07.00u.
7. Snoozen of direct opstaan?
Ik snooze niet, maar druk de wekker echt uit. Ik val wel weer in slaap voor een kwartiertje hooguit en word dan wakker. En dan ga ik eruit.
8. Slaap je uit in het weekend?
Als het lukt ja. Maar met het vrachtverkeer in de straat - nu ook op zondagmorgen (!) - lukt dat vaak niet. Bovendien lopen wij op zondagmorgen hard en dan wil ik wel bijtijds in het 'bos' zijn anders moet je zo slalommen.
9. Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik snurk (bewijs: de SnurkLab app..... heel confronterend) en ik heb ondanks de medicijnen toch soms last van mijn benen. Of dat 'raar' is laat ik in 't midden.
Ik snurk...

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Ik het bed liggen er drie: ik slaap op één kussen wat speciaal is gemaakt voor mijn hoofd, met zo'n rol in je nek zeg maar. Daar heb ik er twee van, en één fluffy kussen waar ik op lig als ik net in bed lig en nog even wat lees.
11. Wat heb je aan in je bed?
Broekje en topje. Heel soms pyamabroek. Of - in de zomer - enkel broekje met zo'n zachte sport bh.
12. Slaap je met je sokken aan?
Hè nee....Hoewel: het schijnt wel ergens goed voor te zijn [knipoog].
13. Hoe groot is jouw bed?
1.60m breed, twee boxsprings met twee aparte matrassen maar wel één topmatras en twee aparte dekbedden (maar dat was niet de vraag).

14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste dat ik doe…
Doordeweeks: ik vloek en doe de wekker uit en draai me chagrijnig nog een keer om. In het weekend: dan kruip ik lekker tegen mijn mannetje aan.
15. Droom je elke nacht?
Meestal wel. 
16. Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?
Ik droom zeer regelmatig over mijn werk. Dat ik op het werk kom en alles is veranderd. De ruimte, de mensen, maar ook mijn plek. Ik ben geen Chef de Bureau meer, maar een 'gewone' medewerker. Niemand kent mij en ik voel me zo verloren als wat. Het bedrijf is zó groot geworden, dat ik niet meer kan volgen. In die droom dan.
Het beangstigt me wel trouwens. 

3 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat je ook niet van deuren houdt. Ze zijn zo lastig en gaan altijd net de verkeerde kant op open.

  De snurkapp ga ik ook installeren, wil wel eens weten welke uren ik dat doe, ik heb veel last van slijm in mijn keel wat het veroorzaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik dus ook. 's Morgens altijd aardig aan het rochelen. Ook niet zo vreemd als je langs een drukke weg woont :-(

   Verwijderen
 2. Wat een leuke slaapkamer heb je! Echt gezellig!
  Jouw antwoord op vraag 14... volledig herkenbaar :D Het meeste gevloek ik hier ook meestal 's ochtends ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...