Zonnig weekend


Afgelopen donderdag had ik dus het lumineuze plan opgevat om met de fiets naar kantoor te gaan. Ik moest die avond langer blijven in verband met werkzaamheden aan ons netwerk - maximaal twee uur werk.... - maar het werd 21.00u. Beetje laat dus. Gelukkig had ik wel een prakkie bij me wat ik heb opgewarmd, maar heb me toch even door de monteur bij mij thuis af laten zetten. Ik ken deze monteur heel goed dus was verantwoord .

Vrijdagnamiddag de fiets weer opgehaald van kantoor en terug naar huis gefietst. Ik merk dat als ik fiets ik last heb van mijn enkelblessure, die zo heel zoetjes aan toch licht aan de beterende hand is. 

Zaterdag langs de bouwmarkt, verf halen en even langs het tuincentrum. De lente kriebelt toch en ondanks dat ik niet al te veel geld meer wil uitgeven aan de tuin hier, kan ik het toch niet laten. Bovendien is het leuk om Jan wat wegwijs te maken in bomenland en te kijken wat het allemaal nu wel niet kost. 

En terwijl ik die middag de planten heb gepot en het dakterras weer wat heb gefatsoeneerd, het automatisch spoeisysteem heb gecheckt (batterij moet vervangen worden), heeft Jan het plafond voor de voordeur afgewreven. Dit moest hoognodig worden gedaan, want sinds de verbouwing van de keuken waren daar nog sporen te zien van de afvoer van de afzuigkap die daar toen hing. 

's Avonds zelf vlees gedraaid voor hamburgers. Gewoon een stuk riblap van Schotse Hooglander door een gehaktmolen gedraaid. Gekruid volgens het recept, netjes uitgestoken en zie hier het resultaat.


Nog wat uitjes bakken voor erop.


Zo zag de hamburger eruit in het boekje.


De zelfgebakken buns. Heerlijk. Met karnemelk gemaakt. Krijg je heerlijke fluffy broodjes van.


En zo ziet onze versie van de hamburger eruit, met vers gebakken chips ernaast. Ik heb twee van zulke borden op. Tenminste, niet de borden zelf [duh] maar wat erop ligt. Zá-lig!


Zondagmorgen eerst hardlopen. We waren wat laat wakker dus pas tegen tien uur in het park. Mooi weer, dus korte broek en korte mouwen. In één oor muziek want zondagmorgen loop ik samen met Jan. Niet dat wij nu zoveel kletsen - we rennen doorgaans zwijgend naast elkaar, Jan ietsjes vóór mij, net alsof ik Madonna ben met mijn bewaker - maar om me nu direct helemaal af te sluiten vond ik ook weer zo wat.
Bovendien klonk het wel leuk: mijn muziek gemixt met het vogeltjeskoor.

Na het hardlopen lekker BUITEN ontbijten: met restant hamburgerbroodje, nu gevuld met scrambled egg, gebakken tomaat, champignons en spek.


Na het ontbijt verder met klussen. Jan maakt de gaatjes dicht in het plafond boven het keukenraam.


De bergingsdeur ligt er al uit met de bedoeling om de scharnieren te vernieuwen, maar de schroeven waar zo doorgeroest, dat deze spontaan afbraken. We hadden in feite niet zoveel zin om dat helemaal direct goed te doen, ook wegens gebrek aan ervaring wat dat aan gaat. We zijn geen timmermannen en hebben ook niet de juiste tools. Ik heb de deur afgewreven met de mouse. Even lekker herrie maken op de zondag.


De deur er weer ingehangen en daarna geschilderd. De eerste laag zit erop. Heel vreemd zo'n kleurtje na meer dan twintig jaar tegen een rode deur aangekeken te hebben! De deur schreeuwt om een leuke illustratie, maar ik kan nog niet bedenken wat.


Mijn tomatenplantjes beginnen aardig te groeien en het wordt straks tijd om ze wat meer ruimte te geven. Ik denk dat ik ze op het dakterras ga neerzetten, want daar staan ze in de zon én kan ik ze automatisch besproeien.


De teenslippers kunnen weer aan. De witte staken van mij wat kleur geven, zeker een klein bodempje leggen voor onze aanstaande vakantie op Kreta. Moet trouwens nieuwe kopen want deze beginnen toch 'op' te raken.


Nog even de reehuid (van mijn allereerste ree, geschoten in juli vorig jaar) gecheckt. Deze ligt in het zout in een bak. Heb de huid nog even opengelegd en opnieuw ingezouten met een flinke laag. Dit een halve dag zo laten liggen, héél voorzichtig omgevouwen, zodat het zout nog op de huid blijft liggen, en weer in de doos gelegd. Deksel erop en even een goed moment afwachten om te gaan looien.De proefstukjes - de pootjes van het ree - zijn best goed gelukt dus ik wil me er wel aan wagen om deze tweede huid ook te gaan looien. Moet dan vijf dagen in een oplossing van water met zout en aluin liggen en daarna moet de huid drogen, maar niet volledig. De niet volledig gedroogde huid moet ik dan 'breken' om de huid niet keihard te laten worden en dat breken kost best wel tijd. Het laten drogen ook en het mooiste is om de huid te spannen, maar dan moet je wel een frame hebben waartussen je de huid spant en iets van draad waar je het mee spant. 

Komend weekend gaan we verder met de bergingsdeur en plafond - tweede laag - en genieten van een lekker lang paasweekend.


1 opmerking:

  1. Bijzonder dat je de huid zo prepareert.
    Hier komen ook allerlei plantjes uit de opkweekbakken,

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...