Van bos(uitjes) en jungle

Vandaag op deze druilerige dag wil ik jullie nog wel even deelgenoot maken van mijn experimentje met de bosuitjes. 
Ik zie de worteltjes iedere dag langer worden en het topje iedere dag groener. Dus dit weekend gaan ze denk ik zo de aarde in en then we wait...

Het grote probleem met plantjes in potten - zeker zo rond deze tijd dat ze nog zo jong zijn en kwetsbaar - is vakantie. Die zit eraan te komen en ik ben nu al bezig met de voorbereidingen. Op mijn dakterras heb ik een Gardena sproeisysteem: iedere dag worden de plantenbakken gedurende 2 minuten besproeid. Dat kan je zo instellen met een computer die je ertussen hangt, maar je kunt daar allerlei variaties in maken. Heel handig.

Uitzicht vanaf mijn kantoor:

Héél veel groen. Net een jungle. Doet me een beetje denken aan Saba. Daar zaten we ook midden in de jungle. Regende het ook veel en was het ook niet warm.

Hieronder een foto genomen vanaf het toilet van ons huisje op Saba. Je keek zó het regenwoud in.En hieronder zitten we 'relaxed' vóór ons huisje, maar vergis je niet: ik was mega nerveus, want het was onze eerste duikvakantie en ik had toentertijd nog maar acht duikjes gedaan.


Saba was trouwens mijn eerste ervaring met de Caribbean. Inmiddels zijn we al een stuk of vijf keer op Bonaire geweest om te duiken, maar Saba en Bonaire zijn niet met elkaar te vergelijken. Bonaire is heel droog en Saba heel vochtig (zeker waar wij zaten).

Maar ik zou er nog érg graag een keer terug willen. En dan combineren met St. Eustatius (Statia) en dan duiken op The Pinnacles, wat we toen niet hebben gedaan omdat deze op 30 meter liggen en we dat toen nog niet mochten (en durfden).

Maar eens zien of dat er ooit eens in zit.

En Jongens, wat RUIKT het LEKKER buiten! Na die regen zie je alles gewoon uit de grond schieten. De vogeltjes zijn helemaal blij want die wurmpjes en andere insecten komen eindelijk weer tevoorschijn. En dan die temperatuur! Zálig! Waar ik normaal best knap chagrijnig kan worden van regen, heb ik er nu gewoon vlinders van in m'n buik. En hopelijk straks ook vlinders rond mijn vlinderstruik. Maar die bloeit nog niet. 

Ik hoor de TjifTjaf, ik hoor de KL723 die overvliegt (Flightradar24)

2 opmerkingen:

  1. Het is inderdaad groeizaam weer zo. Al heb ik toch liever dat het 's nachts regent en overdag droog is. Zo moeilijk moet dat toch niet te regelen zijn? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi. Leuk dat je komt buurten. Je kunt hier een reactie achterlaten.

IK GA VERHUIZEN!!!

Ik ga verhuizen. Dames en heren, boeren en buitenlui, lieve lezers: gaan jullie met mij mee? Please, please, please? Ik vervolg ...